Εμπόλεμη κατάσταση (και ο δήμαρχος Κορινθίων…)

Εμπόλεμη κατάσταση (και ο δήμαρχος Κορινθίων…) | tovima.gr

Ο δήμαρχος Κορινθίων Αλέξανδρος Πνευματικός υποστήριξε πως *«η Κόρινθος είναι σε εμπόλεμη κατάσταση, σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης» και ανέφερε ότι *«με δική μου εντολή, ήδη, δεν γίνεται και δεν θα γίνει στο μέλλον καμία αποκομιδή σκουπιδιών». *Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι θα διακόψει άμεσα την υδροδότηση του 6ου Συντάγματος Πεζικού. Την είδηση αυτή διαβάσαμε στις 23 Αυγούστου!

Ανατρέχοντας στο βιογραφικό του Δημάρχου μάθαμε ότι το 1984 αποφοίτησε από το Πολυτεχνείο και τρία χρόνια αργότερα διορίσθηκε στο δημόσιο ως Διευθυντής (και Προϊστάμενος!) του τμήματος τεχνικού ελέγχου του Κ.Τ.Ε.Ο. Κορινθίας, όπου και έμεινε για 20 χρόνια περίπου. Το 2006 το ελληνικό δημόσιο-δηλαδή εμείς- σταματήσαμε να τον μισθοδοτούμε ως δημόσιο υπάλληλο και αρχίσαμε να τον αποζημιώνουμε ως δήμαρχο Κορινθίων.

Στο βιογραφικό του δεν αναφέρεται αν ως προϊστάμενος αποφάσισε κάποια μέρα να απαγορεύσει την αποκομιδή των σκουπιδιών ή να κόψει το νερό στο Κ.Τ.Ε.Ο. Κορινθίας. Φαίνεται ότι μόνο τον Δήμο θεωρεί τσιφλίκι όπου αποφασίζει και διατάσσει αυτός ο «άλλος ένας» τοπικός άρχοντας της καθ’ ημάς Ανατολής. Θρεμμένος από μικρός στα νάματα της δημοσιοϋπαλληλίας συνήθισε στην πρακτική ότι το κράτος είναι δικό του αλλά όχι και δικό μας.

Συνήθισε να θεωρεί ότι ως υπάλληλος και από το 2006 ως λειτουργός του δεν θα ‘δινε λογαριασμό σε καμία υπερκείμενη αρχή, σε κανένα δημόσιο φορέα, πολύ περισσότερο σε κανέναν έλληνα πολίτη. Είναι έτοιμος κάθε στιγμή να πάρει μικρόφωνο ή ντουντούκα και να βροντοφωνάξει ότι «δεσμεύεται μόνο προς τους συνδημότες του, ακόμα και αυτούς που δεν τον ψήφισαν (sic) ότι δεν θα επιτρέψει να περάσουν τα αντιλαϊκά και αντικορινθιακά μέτρα της κυβέρνησης.

Είναι έτοιμος να υπερασπιστεί μέχρι τελικής πτώσεως τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης και προφανώς θα είναι ένας από τους δημάρχους που αποφασίσανε να κλείσουνε τα μαγαζάκια τους στις 29 και 30 Αυγούστου για να διαμαρτυρηθούνε. Να διαμαρτυρηθούνε στο κράτος που τους ελαττώνει τα μπικικίνια. Τα μπικικίνια που έχουν ελαττωθεί δραματικά για πολλούς, πολύ ή λιγότερο για άλλους, καθόλου για κάποιους, αλλά δεν γίνεται να ελαττωθούνε και για το μαγαζί τους.

*γιατί πρέπει να πληρώσουνε το υπεράριθμο προσωπικό των μονίμων (που διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ αλλά δεν σημαίνει ότι χρειάζονταν κιόλας) και το ρουσφετοδιορισμένο προσωπικό των εκτάκτων.

*γιατί πρέπει να παρουσιάσουν «έργο» μέχρι τις επόμενες εκλογές ώστε να έχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα συνεχιστεί η αποζημίωσή τους και θα πέσει και η σύνταξη όταν έρθει η ώρα ανεξάρτητα αν αυτό το έργο θα «λέει» ή θα είναι αυτό το απίστευτο όργιο ανακατασκευών, πολεοδομικών αυθαιρεσιών, τρομακτικών υπερβάσεων, με νόμιμες αλλά σικέ αναθέσεις στην αυτοκρατορία των εργολάβων του «κολόκουρου».

*γιατί, οι περισσότεροι, μόλις ντυθούνε το κουστουμάκι του τοπικού άρχοντα πιάνουν το νόημα, πως δύναμη είναι όταν ξοδεύεις δικά σου λεφτά, αλλά εξουσία είναι όταν μοιράζεις τα ξένα, τα δικά μας λεφτά.

*γιατί αυτός ο «ιερός θεσμός», ο πρωταγωνιστής της σπατάλης, της ρεμούλας και της διαφθοράς, σύμφωνα με τον επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης, δεν γίνεται να υποστεί τις συνέπειες της κρίσης όπως όλοι μας αφού είναι ιερός! Ναι λοιπόν να το κλείσεις το μαγαζάκι σου άρχοντα. Τι να σε κάνω που είσαι μάγκας και το κέφι σου θα κάνεις Εμείς στα χτίσαμε αυτά τα μαγαζάκια, με την ανοχή μας έμαθες να τα θεωρείς τσιφλίκια σου.

Και που είσαι Δήμαρχε; Δεν πας καμιά βόλτα από κανένα Υπουργείο. Γιατί μπορεί κανένας υπουργός να σκέφτεται να κάνει το ίδιο. Να κλείσει το υπουργείο (του) επειδή το κράτος! του κόβει και κείνου τα μπικικίνια. Να του δείξεις του ανθρώπου πως γίνεται. Μετά να γυρίσεις πίσω γρήγορα γιατί οι δημότες σε χρειάζονται να σταθείς στο πλευρό τους, ανυποχώρητος αγωνιστής, λέων του τοπικισμού, ενάντια στην κυβέρνηση των δοσίλογων και των προσκυνημένων, που έτσι όπως πάει θα σου κόψει και τη σύνταξη, ενάντια στους ξένους τοκογλύφους που με τα δάνειά τους έφτιαχνες την υπερκοστολογημένη βιτρίνα της επόμενης τετραετίας σου, ενάντια στην Τρόικα που είναι εγκληματίες πολέμου, στη Μέρκελ που σου χάλασε το ίσιο και στους ευρωπαϊκούς λαούς που δεν γουστάρουν πια να δανείζουν από τον δικό τους προϋπολογισμό το δικό σου άπατο πηγάδι.

Τόχεις άρχοντα;

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk