Ερχεται η τρόικα για τον δεύτερο γύρο διαπραγματεύσεων

Αρχίζει την Δευτέρα ο δεύτερος και πλέον κρίσιμος γύρος των διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα για την αποκρυστάλλωση των μέτρων της διετίας 2013-2014, τη σύνταξη του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την κατάρτιση του προσχεδίου Προϋπολογισμού 2013.

Στόχος των τεχνικών κλιμακίων της τρόικας και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να οριστικοποιηθούν οι περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την προσεχή διετία και να εξευρεθούν ακόμη τρόποι εξοικονόμησης 2 δισ. ευρώ, ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό που θα προκύψει από την μεγαλύτερη του αναμενόμενου ύφεση.

Ο βασικός σκελετός των παρεμβάσεων θα πρέπει να είναι έτοιμος έως τις 5 Σεπτεμβρίου, οπότε θα επιστέψουν στην Αθήνα οι επικεφαλής των κλιμακίων του ΔΝΤ, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι επαφές της ηγεσίας της τρόικας με την κυβέρνηση αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 13 Σεπτεμβρίου, οπότε και θα ακολουθήσει η σύνταξη της έκθεσης αξιολόγησης της χώρας που θα τεθεί προς έγκριση στο Eurogroup, αλλά και στη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις 18 Οκτωβρίου, οπότε αναμένεται να ληφθούν κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον τους ελληνικού προγράμματος.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk