Σπέτσες: Κέρδισαν το κοινό οι εκδηλώσεις για το βιβλίο «Αννα Σικελιανού»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, στις 20 και 23 Αυγούστου οι δύο πρωτότυπες, και σχετικές με το βιβλίο των Κ. Γουργουλιάνη και Ν. Κυριαζή «Αννα Σικελιανού – Ο Ερωτας και το Ονειρο», εκδηλώσεις στις Σπέτσες στα πλαίσια του 3ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Μουσείου Μπουμπουλίνας.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν, στις 20 και 23 Αυγούστου οι δύο πρωτότυπες και σχετικές με το βιβλίο των Κ. Γουργουλιάνη και Ν. Κυριαζή «Αννα Σικελιανού – Ο Ερωτας και το Ονειρο» εκδηλώσεις στις Σπέτσες, στα πλαίσια του 3ου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Μουσείου Μπουμπουλίνας.

Ειδικότερα, στις 20 Αυγούστου και στη βεράντα του ξενοδοχείου Ποσειδώνιο η φιλόλογος Βικτωρία Βουδουράκη υποδύθηκε την «Αριάδνη», την ηρωίδα που διηγείται τις αναμνήσεις της για τους καλοκαιρινούς λαμπρούς κοσμικούς χορούς του Μεσοπολέμου. Η κ. Βουδουράκη διάβασε σχετικό απόσπασμα από το μυθιστόρημα των Κ. Γουργουλιάνη και Ν. Κυριαζή «Αννα Σικελιανού – Ο Ερωτας και το Ονειρο», διακόπτοντας σε κάθε μουσική αναφορά, όταν την σκυτάλη έπαιρναν η μεσόφωνος Ελένη Βουδουράκη και ο τενόρος Δημήτρης Πακσόγλου. Η συναυλία με θέμα «Μνήμες από το Ποσειδώνιο» περιελάμβανε Verdi,Bizet, Lara, de Curtis, Σακελλαρίδη, Γιαννίδη, Χατζηαποστόλου, Σπάρτακο, Γούναρη, Σουγιούλ και άλλους, αναβιώνοντας μια από τις διάσημες μουσικές νύχτες στη βεράντα του γνωστού ξενοδοχείου των Σπετσών και ενθουσιάζοντας το πολυπληθές ακροατήριο.

Τρεις μέρες μετά, στις 23 Αυγούστου έγινε η παρουσίαση του προαναφερόμενου βιβλίου στην αυλή του Μουσείου Μπουμπουλίνας, από τους Αννίτα Πρασσά διευθύντρια των Αρχείων του Κράτους στη Μαγνησία, Ροσσάνα Πώποτα δημοσιογράφο και τους δύο συγγραφείς , τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καθηγητή Κ. Γουργουλιάνη και τον καθηγητή Ν. Κυριαζή.

Το βιβλίο «Αννα Σικελιανού», ένας συνδυασμός μυθιστορήματος και βιογραφίας, περιγράφει τον μεγάλο έρωτα του ποιητή Αγγελου Σικελιανού για την Αννα, τη ζωή εκείνης στο πρώτο σανατόριο της Ελλάδας, στο Πήλιο το οποίο ίδρυσε ο οραματιστής γιατρός και πρώτος συζυγός της Γ. Καραμάνης, αλλά και την ιστορία της Ελλάδας ανάμεσα στους δύο παγκόσμιους πολέμους.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk