«Θα γίνεις αλήτης εκεί στα σινεμά που πας…» του έλεγε ο πατέρας του όταν, παιδάκι με κοντά παντελονάκια ακόμα, ο Θανάσης Πολίτης (1948-2011) σπαταλούσε άπειρες ώρες σε καμπίνες χειριστών κινηματογραφικής μηχανής παρακολουθώντας μαθήματα, κινήσεις και χειρισμούς με δάσκαλό του τον Μιχάλη Σουβατζή.

Τους χειμωνιάτικους μήνες στέκι του ήταν η αίθουσα Αΐντα και τους καλοκαιρινούς η «Φρύνη» στον Άνω Βόλο.
Από τότε ο Πολίτης έζησε όλη την υπόλοιπη ζωή του μέσα στις καμπίνες των μηχανών κινηματογραφικής προβολής, τόσο στο Βόλο όσο και αλλού.

Ενδεικτικά πέρασε από το «Λυρικό», τη «Νίκη», το «Παλλάς», τον «Ιωλκό», τον «Κρόνο», την «Τιτάνια», το «Λίντο», το «Αχίλλειο», το «Ηρώδειο», την «Αργώ», το «Πανελλήνιο», τη «Διάνα», τη «Φρύνη» και το «Rex».

Από το 1982 ο Πολίτης διηύθυνε την ιστορική πλέον θερινή αίθουσα του Βόλου «Εξωραϊστική» η οποία εξακολουθεί να λειτουργεί ακόμα και σήμερα από την οικογένειά του.

Η ιστορία του Πολίτη (και ενδεχομένως πολλών άλλων μηχανικών προβολής) έχει πολλά κοινά σημεία με την κλασική ταινία «Σινεμά, ο Παράδεισος» του Τζιουζέπε Τορνατόρε, όπου ο πιτσιρίκος Σαλβατόρε Κάσιο έμαθε κινηματογράφο στο πλευρό του μηχανικού προβολής Φιλίπ Νουαρέ.

Ετσι λοιπόν η ταινία του Τορνατόρε ήταν η καταλληλότερη επιλογή για προβολή το βράδυ της Δευτέρας 27 Αυγούστου στις 21:30 στο θερινό κινηματογράφο «Εξωραϊστική», σε μια φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδήλωση, αφιερωμένη στη μνήμη του Θ. Πολίτη.

Φίλοι και συνάδελφοί του θα μιλήσουν για τη ζωή, αλλά και τη μεγάλη του αγάπη, τον κινηματογράφο, ενώ όλα τα έσοδα θα διατεθούν στην «Φλόγα», έναν σύλλογο γονέων παιδιών με καρκίνο (η είσοδος κοστίζει 5 ευρώ).