Δ. Κρεμαστινός: «Εάν υπάρξουν κοινωνικές αντιδράσεις για τα μέτρα το δημοψήφισμα είναι διέξοδος στο αδιέξοδο»

Την Δευτέρα 27/8/2012 ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μίλησε στην εκπομπή του Αιμίλιου Περδικάρη (καθημερινά 10:00-11:00) για τα νέα μέτρα και την πρότασή του για δημοψήφισμα

Για το δημοψήφισμα {{{ moto }}}

Είναι το τελευταίο μέτρο που πρέπει να πάρουμε προκειμένου να μην ξανά οδηγηθούμε σε νέες εκλογές που θα μας φέρουν πάλι σ’ ένα νέο αδιέξοδο. Δηλαδή εκλογές τρεις φορές μέσα σ ένα εξάμηνο δεν νομίζω ότι είναι και σοβαρό για μια σοβαρή χώρα.

Φοβάστε ότι μπορεί να είναι αρνητικό το αποτέλεσμα;

Δεν ξέρω καταρχήν ποια είναι τα μέτρα. Κανείς δεν τα ξέρει. Οπότε κάνουμε κι ένα υποθετικό σενάριο. Εκείνο το οποίο είπα είναι ότι με τίποτα δεν μπορεί να διαλυθεί η συνοχή της ελληνικής κοινωνίας κι ότι υπάρχει πάντα μια διέξοδος στο αδιέξοδο. Και η διέξοδος στο αδιέξοδο είναι ότι όταν δούμε πάλι να γίνονται οι γνωστές εκδηλώσεις που παραλύουν τη δημόσια ζωή της χώρας τότε, το αδιέξοδο αντιμετωπίζεται μόνο με ένα δημοψήφισμα το οποίο θα αποδεχτεί τα μέτρα, εφόσον η πλειοψηφία των ελλήνων πιστεύει ότι μ αυτό τον τρόπο η χώρα θα πάει μπροστά.

Μήπως υπάρξει χάος;

Αυτό το σενάριο δεν θέλω να το φανταστώ. Το πραγματικό σενάριο είναι ότι εάν η κοινωνία αντιδράσει όπως αντιδρούσε πέρυσι τότε θα καταρρεύσει η χώρα.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Δεν φοβάστε ότι το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο τελικά;

Ούτως η άλλως η κοινωνία θα αναλάβει τις ευθύνες της. Διαφορετικά δεν γίνεται. Αν αποφασίσουμε ότι εμείς δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε τα μέτρα οπότε, σαφώς, μας λέει η Ευρώπη ότι δεν πρόκειται να πάρετε άλλη βοήθεια, τότε θα κληθούμε εκ των ενόντων να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση. Εκείνο που δεν θέλω να παρεξηγηθεί είναι αυτό το οποίο λέω ότι ο κόσμος μας, ο λαός μας δεν έχει πειστεί ότι η πολιτική αντιμετώπιση του θέματος έχει γίνει σωστά. Πιστεύει ότι μπορεί να γίνουν κι άλλα πράγματα κι επιμένω σ’ αυτό που λέμε φοροδιαφυγή και ΦΠΑ και τα λεφτά τα οποία έχουν φύγει στο εξωτερικό, τα μαύρα λεφτά, τα παράνομα ότι εάν θέλουμε από αυτά μπορούμε να κερδίσουμε πολλά.

Τι θα κάνουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα καταψηφίσουν τα μέτρα;

Το ΠΑΣΟΚ και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του – τα τελευταία χρόνια – πέρασε πολλές δύσκολες στιγμές. Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που απαρτίζουν σήμερα την Κ.Ο. έχουν και την υπευθυνότητα και τη σοβαρότητα να αντιμετωπίσουν το θέμα με ψυχραιμία και σοβαρότητα. Δεν βλέπω να γίνονται μεγάλα πράγματα από πλευράς Κοινοβουλευτικής Ομάδας, τουλάχιστον, στη φάση αυτή. Άλλωστε δεν ξέρουν και τι περιλαμβάνουν, ακριβώς, τα μέτρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk