Η ΕΚΠΛΗΞΗ

Κάτι συμβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι κυριότεροι συνεργάτες του πρωθυπουργού

Η ΕΚΠΛΗΞΗ | tovima.gr

Κάτι συμβαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου. Οι κυριότεροι συνεργάτες του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά διακατέχονται από μια περίεργη ηρεμία, μια αίσθηση θετικής αναμονής, ένα προαίσθημα ότι θα σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και η χώρα θα βγει από το τούνελ της φτώχειας.

Υπάρχουν εξελίξεις στο παρασκήνιο και δεν τις μάθαμε;

Η αισιοδοξία που έχει αρχίσει να εμφανίζεται στον χώρο της κυβερνήσεως καθώς και οι πρώτες θετικές κρίσεις από παράγοντες της Αγοράς ερμηνεύονται από τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού ως αποτέλεσμα των κινήσεων του κ. Σαμαρά.

Ορισμένοι, ίσως, για να δικαιολογήσουν την προσχώρησή τους στο στρατόπεδο Σαμαρά, είτε διότι πραγματικά δεν τον περίμεναν έτσι όπως τώρα τον γνωρίζουν, λένε: Ο Σαμαράς έκανε την έκπληξη!
Τι έπραξε και τι κάνει τις ημέρες αυτές ο κ. Σαμαράς;
«Πρώτα-πρώτα δεν προσέρχομαι στις Βρυξέλλες ως επαίτης» έλεγε λίγο πριν από την προχθεσινή αναχώρησή του. «Πηγαίνω για να τους πω ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τα συμπεφωνημένα. Οταν αυτό διαπιστωθεί, τότε μπορεί κανείς να βάλει στο τραπέζι προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν».
Είναι προφανές ότι ο κ. Σαμαράς κινείται με ένα σχέδιο. Ενα σχέδιο που λαμβάνει υπ’ όψιν υπάρχουσες συμφωνίες και διεθνή δεδομένα. Πιστεύει ότι το παιγνίδι θα του βγει.
Στις κρίσιμες αυτές ημέρες η εσωτερική κριτική δεν είναι χρήσιμη. Αντιθέτως, μπορεί να αποβεί καταστρεπτική…
Αλλά η αλήθεια, αλήθεια! Μιλώντας με την κυρία Μέρκελ ο κ. Σαμαράς ας της ψιθυρίσει αν εκείνη, με την αναμφισβήτητη παιδεία πειθαρχίας που παιδιόθεν κέκτηται, θα ηδύνατο να καθορίσει μισθούς 410 ευρώ μηνιαίως για τους λεγόμενους ενστόλους – που φυλάσσουν τα σύνορα, σβήνουν πυρκαγιές και πρέπει να κυνηγούν τους κλέφτες.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk