ΟΛΜΕ: 1.000 καθηγητές είναι αποσπασμένοι στο υπουργείο Παιδείας

Σοβαρές ελλείψεις στις θέσεις των καθηγητών στα σχολεία, κατέδειξε, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.

Σοβαρές ελλείψεις στις θέσεις των καθηγητών στα σχολεία κατέδειξε, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Νίκος Παπαχρήστος.

Ο κ. Παπαχρήστος τόνισε ότι τουλάχιστον 1.000 καθηγητές εργάζονται ως αποσπασμένοι σε διοικητικές θέσεις στο υπουργείο Παιδείας, την ώρα που όλα δείχνουν ότι στα σχολεία θα υπάρξουν 3.000 επιπλέον κενές θέσεις, σε σχέση με το προηγούμενο σχολικό έτος.

Μόλις ένα 24ωρο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας, Κομνηνός Μαντάς, είχε δηλώσει στο BHMA 99,5 ότι τουλάχιστον 2.000 δάσκαλοι είναι αποσπασμένοι σε διοικητικές θέσεις.

Υπενθυμίζεται ότι η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, ενώ στις 11 Σεπτεμβρίου, ημέρα που θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός στα σχολεία, οι δάσκαλοι θα προχωρήσουν σε δίωρο συμβολικό αποκλεισμό των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης σε όλη την Ελλάδα.

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι προσλαμβάνονται μόλις 225 εκπαιδευτικοί σε Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αντί των 1.065 που υπολόγιζε αρχικά.

Η εξέλιξη ενισχύει τις εκτιμήσεις που έχουν εκφραστεί από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες για περισσότερες από 10.000 κενές θέσεις εκπαιδευτικών που θα προκύψουν κατά την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Το υπουργείο μελετά να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με επιμήκυνση του διδακτικού ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά τουλάχιστον μία ώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk