Επεισοδιακός ο «Ξένιος Ζεύς» στην Κόρινθο – Αντιδράσεις κατοίκων

Επεισοδιακά εξελίσθηκε η πρώτη εκτός Αττικής επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» στην Κόρινθο, καθώς δεν περιορίστηκε μόνον στην συγκέντρωση παράνομων μεταναστών από την περιοχή, αλλά προχώρησε και στην εγκατάστασή τους στο τέως στρατόπεδο νεοσυλλέκτων στην άκρη της πόλης.

Επεισοδιακά εξελίσθηκε η πρώτη εκτός Αττικής επιχείρηση «Ξένιος Ζεύς» στην Κόρινθο, καθώς δεν περιορίστηκε μόνον στην συγκέντρωση παράνομων μεταναστών από την περιοχή, αλλά προχώρησε και στην εγκατάστασή τους στο τέως στρατόπεδο νεοσυλλέκτων στην άκρη της πόλης.

Μόλις έγινε αντιληπτή η μεταφορά των μεταναστών στο στρατόπεδο κάτοικοι με επικεφαλής βουλευτή και μέλη της Χρυσής Αυγής απέκλεισαν την είσοδο του στρατοπέδου και προσπάθησαν να εμποδίσουν τα πούλμαν να περάσουν μέσα. Μάλιστα η Χρυσή Αυγή έσπευσε να εκδόσει και δελτίο Τύπου αναφέροντας ότι «συνιστά εγκληματική πράξη η μετατροπή στρατοπέδων του Ελληνικού Στρατού σε κέντρα τουρισμού των λαθρομεταναστών».

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης στο στρατόπεδο είχαν ήδη περάσει περίπου 200 – 250 μετανάστες, ωστόσο μετά τη συγκέντρωση των κατοίκων περίπου 100 ακόμη δεν στάθηκε δυνατό να περάσουν στον χώρο και παραμένουν στις κλούβες εκτός στρατοπέδου.

Προς στιγμήν σημειώθηκαν και κάποια μικροεπεισόδια ανάμεσα σε κατοίκους και άντρες της αστυνομίας, αλλά η ένταση εκτονώθηκε και η επιχείρηση μεταφοράς των λαθρομετανστών στο στρατόπεδο συνεχίζεται κανονικά, παρά την αντίδραση των κατοίκων.

Πάντως με πρόταση του δημάρχου Κορίνθου κ. Αλ. Πνευματικού στις 19.00 θα συνεδριάσει εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, που δεν θέλει την μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας λαθρομεταναστών, προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους. Επίσης ο κ. Πνευματικός με επιστολή του προς τον υπουργό Δημόσιας
Τάξης κ. Ν. Δένδια, τον διοικητή του 6ου Συντάγματος Πεζικού και στους βουλευτές του νομού εκφράζει την αντίθεση της δημοτικής αρχής στη μετατροπή του στρατοπέδου σε κέντρο φιλοξενίας μεταναστών.

Το ζήτημα της μετατροπής του στρατοπέδου σε κέντρο κράτησης συζητήθηκε και σε έκτακτη σύσκεψη του Επιμελητηρίου της πόλης την περασμένη Τρίτη 21 Αυγούστου.

Οι λόγοι για τους οποίους αντιδρούν οι φορείς της πόλης και του νομού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και ζητούν τη διατήρηση του στρατοπέδου ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων είναι πολλοί. Το στρατόπεδο της Κορίνθου, όπως επισημαίνουν κάτοικοι της περιοχής, είναι το πλησιέστερο προς την Αθήνα όπου κατοικεί σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας και εξυπηρετεί από την πλευρά της πρόσβασης τους νεοσυλλέκτους και τους συγγενείς τους.

Επίσης η παραμονή και ενίσχυσή του, θα τονώσει λένε την τοπική αγορά της πόλης της Κορίνθου, η οποία λόγω της οικονομικής κρίσης βρίσκεται σε δραματική κατάσταση.

Αντίθετα, όπως τονίζουν, η λειτουργία του στρατοπέδου ως κέντρου κράτησης παράνομων μεταναστών δημιουργεί κινδύνους ασφαλείας στους πολίτες της Κορίνθου από τις πιθανές αποδράσεις, αφού οι εγκαταστάσεις δεν είναι σχεδιασμένες για το σκοπό αυτό και βρίσκεται μέσα στην πόλη της Κορίνθου.

Δημιουργούνται επίσης, υποστηρίζουν, κίνδυνοι δημόσιας υγείας δεδομένου ότι το νοσοκομείο Κορίνθου είναι υποστελεχωμένο και χωρίς τις υποδομές για να περιθάλψει περιστατικά που έχουν εξαφανιστεί από την χώρα μας για δεκαετίες με τους εμβολιασμούς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk