ΔΗΜΑΡ: αντίθετη στη συμφωνία συμβιβασμού με τη Siemens

Η υπογραφή της συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιριών Siemens AG και Siemens AE που υπέγραψε ο υπουργός Οικονομικών «με βάση εξουσιοδότηση που παρείχε η Βουλή», βρίσκει τη ΔΗΜΑΡ αντίθετη.

Αυτό αναφέρει ανακοίνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς, στην οποία τονίζεται ότι την αντίθεση του κόμματος «εξέφρασε με κατηγορηματικό τρόπο, πριν από την υπογραφή, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης».

«Με την υπογραφή της συμφωνίας δεν μπορεί να κλείσει το τεράστιο πολιτικό και οικονομικό θέμα που δικαίως απασχόλησε και απασχολεί την ελληνική κοινωνία ως υπόθεση διαφθοράς και προσβολής του δημοσίου συμφέροντος» προσθέτει η ΔΗΜΑΡ υπενθυμίζοντας:

«Σύμφωνα με το ομόφωνο πόρισμα της αρμόδιας Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το Ελληνικό Δημόσιο υπέστη ζημιά από αξιώσεις τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ. Δεν υπάρχουν ‘ισοδύναμα οφέλη’ από τη συγκεκριμένη συμφωνία συμβιβασμού».

«Για τη Δημοκρατική Αριστερά η διαφάνεια και η αντιμετώπιση της διαφθοράς δεν συμψηφίζονται με ‘συμφωνίες οικονομικού συμβιβασμού’» καταλήγει η ανακοίνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk