Τα μάθατε τα νέα;

Εσπευσαν όσο πιο έγκαιρα μπορούσαν οι ογδόντα και βάλε καλλιτέχνες…

Τα μάθατε τα νέα; | tovima.gr
Κύριε διευθυντά,

Εσπευσαν όσο πιο έγκαιρα μπορούσαν οι ογδόντα και βάλε καλλιτέχνες – ανάμεσά τους και οι σημαντικότεροι, αυτή τη στιγμή, της μικρής μας χώρας: με το πού ακούστηκαν οι φήμες περί αντικατάστασης του καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου Γιώργου Λούκου απέστειλαν επιστολή στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ζητώντας του να κρατήσει τον κύριο Λούκο στη θέση του. Απολύτως λογικό το αίτημά τους, κατά την ταπεινή μου γνώμη, καθώς ακόμη και αν έχεις επιμέρους αντιρρήσεις με το κατά Λούκο Φεστιβάλ δεν μπορείς να μην του αναγνωρίσεις ένα πράγμα: ότι επί ημερών του ο θεσμός ζωντάνεψε, πράγμα που το κοινό επιβράβευσε με την αθρόα προσέλευσή του. Με αυτά τα δεδομένα, αλλά και γνωρίζοντας τον τρόπο με τον οποίο (δεν) λειτουργεί αυτό το κράτος, καθώς και τις σκοτεινές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι (ναι, αναφέρομαι και σε υπουργούς) για να εξυπηρετήσουν τις σκοπιμότητές τους (τις δικές τους και εκείνες των ανθρώπων τους), αναμένω την απόφαση του Πρωθυπουργού. Με την οποία ελπίζω να αποδείξει ότι τα πράγματα αλλάζουν προς το καλύτερο. Γιατί μόνο έτσι, παραμένοντας σωστός και δίκαιος πάνω από τα συμφέροντα, και όχι με επικοινωνιακά τρυκ του στυλ «ταξιδεύω στην οικονομική θέση του αεροπλάνου», θα επιβεβαιώσει ότι όλα αυτά που έλεγε προεκλογικά – περί αξιοκρατίας και δικαιοσύνης – τα εννοούσε.

Μετά τιμής,

Πανδώρα

ΥΓ.: Κατά τα άλλα, μέσα στη γενική απαισιοδοξία που προκαλούν αυτά που συμβαίνουν και αυτά που ακούμε, αισιόδοξος εμφανίστηκε ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης Δημήτρης Παντερμαλής θεωρώντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τους Βρετανούς για την επιστροφή των θραυσμάτων από τη Ζωφόρο του Παρθενώνα θα καρποφορήσουν.

* Το Μουσείο της Ακρόπολης θα προσκαλέσει τον Σεπτέμβριο εκπροσώπους του Βρετανικού Μουσείου προκειμένου να δουν την έκθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα και να διαπιστώσουν εάν υπάρχει η δυνατότητα επανατοποθέτησης των θραυσμάτων στα σημεία από όπου λείπουν. Πρόκειται για αίτημα ανεξάρτητο από το πάγιο αίτημα της Ελλάδας για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα.

* Αν και εδώ που τα λέμε για ό,τι και αν πρόκειται δεν παύει να είναι εξωφρενικό αυτό που συμβαίνει: που αναγκαζόμαστε να διαπραγματευόμαστε για να μας επιστρέψουν αυτά που μας ανήκουν. Και εμείς και οι άλλοι λαοί που καταλεηλατήθηκαν για να γεμίσουν οι αίθουσες των μεγάλων μουσείων της Ευρώπης και της Αμερικής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk