Ποιά Ελλάδα θέλουμε τελικά;

Ποιά Ελλάδα θέλουμε τελικά; | tovima.gr

Μεγαλώνοντας, σπουδάζοντας και προσπαθώντας να βρω δουλειά σε αυτή τη χώρα, που όλοι θέλω να πιστεύω, αγαπάμε, είδα και έζησα γεγονότα που άλλοτε με ενόχλησαν, άλλοτε με προβλημάτισαν και άλλοτε με στενοχώρησαν. Μια Ελλάδα με τόσες πολλές δυνατότητες. Στη καλύτερη ομολουμένως γεωγραφική θέση, με ορυκτό και φυσικό πλούτο που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε. Η χώρα που γέννησε τον Πολιτισμό έχει καταντήσει να είναι ο ζητιάνος της Ευρώπης…Να βουλιάζει καθημερινά και να λοιδορείτε από διάφορα τυχάρπαστα πολιτικά-δημοσιογραφικά πρόσωπα και από διάφορες Ευρωπαϊκές και μη χώρες.

Μια Ελλάδα που έφτασε εδώ ακολουθώντας τον δρόμο που της χάραξε η Μεταπολίτευση. Με τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία. Από τη μια γινόντουσαν έργα, υποδομές, φτιαχνόταν το Εθνικό Σύστημα Υγείας, γινόντουσαν πολλές απαραίτητες και κορυφαίες μεταρρυθμίσεις. Από την άλλη όμως οι πολιτικοί εξυπηρετούσαν τα δικά τους “θέλω”, επωφελόντουσαν οι ημέτεροι, βολευόντουσαν ψηφοφόροι, γέμισαν το Δημόσιο με πάρα πολλούς που ήταν άχρηστοι και δεν πρόσφεραν τίποτα. Απλά ζούσαν εις βάρος των Ελλήνων φορολογουμένων που πληρώνουν τόσα χρόνια ένα τεράστιο και προβληματικό Δημόσιο.. Την ίδια ώρα η βιομηχανία έφτανε στο τέλος της.

Οι επενδύσεις μειωνόντουσαν καθώς η γραφειοκρατία και η τεράστια φορολόγηση των Επιχειρήσεων έπνιγαν την αγορά με αποτέλεσμα τα λουκέτα και τις απολύσεις στις Επιχειρήσεις. Την ίδια ώρα σε πολλές ΔΕΚΟ και στον στενό Δημόσιο τομέα οι απολαβές αυξανόντουσαν με ταχύτατους ρυθμούς. Άφησαν την Ελλάδα να γίνει κέντρο υποδοχής μεταναστών με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να ανοίξουν τα σύνορα. Αντί να υπάρχει μια σωστή μεταναστευτική πολιτική όπως σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες. Και σήμερα έχουμε φτάσει να έχουμε 1.000.000 λαθρομετανάστες. Οι άνθρωποι βέβαια δε φταίνε σε τίποτα..

Ψάχνουν ένα καλύτερο αύριο. Η Ελλάδα εδώ και 3 χρόνια βρίσκεται σε σημείο μηδέν και ακόμα αναρωτιόμαστε πότε θα μπει ο πάτος στο βαρέλι. Κάποιοι ανάμεσα σε αυτούς και εγώ είπαμε ότι ήταν για την χώρα μας ευκαιρία να αλλάξει σελίδα. Να τα αλλάξει όλα. Να μικρύνει ο Δημόσιος τομέας, να γίνει πιο ευέλικτος, να μπει ένα τέρμα στη κατασπατάληση του Δημόσιου χρήματος. Να δώσει ευκαιρίες στους νέους επιχειρηματίες, στις νέες επενδύσεις που τόσα χρόνια έχουν παραμεληθεί. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτή η χώρα. Και δε χρειαζόμαστε την άδεια των δήθεν “Αριστερών”. Όλα αυτά τα χρόνια με τους “εργατοπατέρες” της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και του ΠΑΜΕ ο εργαζόμενος πολίτης δεν είδε κάτι καλύτερο. Ούτε ανάπτυξη ήρθε. Ούτε επενδύσεις.

Βαρέθηκα να βλέπω τα λιμάνια τα καλοκαίρια να κλείνουν διώχνοντας τους τουρίστες και δημιουργώντας ασφυξία στα Λιμάνια. Βαρέθηκα να βλέπω αποκλεισμούς δρόμων, από τους Αγρότες που κάθονται τον Ιανουάριο διότι δεν έχει δουλειά στο χωράφι και βγαίνουν και ξεσηκώνονται στους δρόμους από κάποιον τάχα μου δήθεν Κομμουνιστή, Πασόκο, Νεοδημοκράτη που εξαφανίζεται όταν βγει η “δική του” Κυβέρνηση. Βαρέθηκα να βλέπω τους “Αριστερούς” να εμποδίζουν με το ζόρι τον εργαζόμενο που θέλει να πάει να δουλέψει κλείνοντας το εργοστάσιο ή τον δρόμο για την δουλειά του. Βαρέθηκα να βλέπω τα Πανεπιστήμια να γίνονται έρμαια των Φοιτητικών Παρατάξεων και των “φίλων τους” των Πρυτάνεων…

Που όποτε τους καπνίσει κλείνουν τα Πανεπιστήμια και κάνουν καταλήψεις με το έτσι θέλω… Άκρως Ελληνικό και Παγκόσμιο φαινόμενο…

Να κλείνουν Δημόσια Σχολεία και Σχολές επειδή έτσι το θέλουν..!!! Πολύ θετικός ο Νόμος Διαμαντοπούλου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση που δίνει τέλος στο Άσυλο και δεν αφήνει τους φοιτητές να εκλέγουν πρύτανη βάση των κομματικών τους φίλων και κριτηρίων… Κατάντησαν τα Πανεπιστήμια τσιφλίκι των μαθητών και των “πελατειακών” τους σχέσεων με τους Πρυτάνεις.

Σε μια χώρα που δεν Κυβερνήθηκε ουσιαστικά από την Αριστερά κατάφερε να ηγεμονή η Αριστερά. Κατάφερε να φωνάζει, να χτυπάει το χέρι στο τραπέζι, να απαιτεί, να απειλή και στο τέλος να της κάνουν το χατήρι. Φτιάξαμε ένα σπάταλο και τεράστιο Δημόσιο. Μειώσαμε τη Βιομηχανία και φτάσαμε σε σημείο οι Δημόσιοι Υπάλληλοι να αμείβονται περισσότερο από τους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους. Δε θέλω να πάρει η μπάλα όλους τους Δημόσιους Υπαλλήλους αλλά κυρίως του Στενού Δημόσιου τομέα. Δώσανε και ξαναδώσανε επιδοτήσεις μαϊμού σε αγρότες. Δώσανε επιδόματα και συντάξεις αναπηρίας σε απόλυτα υγιείς ανθρώπους.

Που ήταν ο έλεγχος; Που ήταν η τάξη και η ασφάλεια στη χώρα; “Ευχαριστούμε τους μετανάστες που προτίμησαν τη χώρα μας έλεγε ο Παυλόπουλος. Εγώ λέω: “Ευχαριστώ τους μετανάστες που προτιμούν τη χώρα μας, που ζουν νόμιμα εδώ, εργάζονται νόμιμα και που πληρώνουν φόρο στο Ελληνικό κράτος”. Κάποια δήθεν Αριστερά κόμματα δεν χάνουν ευκαιρία να αβαντάρουν κάθε ξνο που είναι παράνομα στη χώρα μας, χωρίς να αναρωτιούνται που θα βρει δουλειά ο Έλληνας άνεργος, χωρίς να αναρωτιούνται τι ποινικό μητρώο κουβαλάει ο καθένας.

Έτσι δεν είσαι ανθρωπιστής.. Είσαι επικίνδυνος και έχεις χάσει κάθε λογική. Εγώ δε θέλω αυτή την Ελλάδα. Ήρθε η ώρα να αλλάξει αυτό το σάπιο σύστημα της γραφειοκρατίας και του κομματισμού. Μακάρι η σημερινή Κυβέρνηση να τα καταφέρει. Αν και όπως βλέπω τις τελευταίες εξελίξεις αμφιβάλλω…Δυστυχώς…

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk