ΒΗΜΑτοδότης: Τι δουλειά κάνουν οι σύζυγοι ορισμένων βουλευτών;

Αν ο κ. Β. Πολύδωρας διόρισε στη Βουλή την κόρη του…

ΒΗΜΑτοδότης: Τι δουλειά κάνουν οι σύζυγοι ορισμένων βουλευτών; | tovima.gr
Αν ο κ. Β. Πολύδωρας διόρισε στη Βουλή την κόρη του, ο κ. Ι. Τραγάκης την ανιψιά του, ο κ. Π. Καμμένος τον… κ. Π. Καμμένο (του Αλκιβιάδους), δυο τρεις αντιπρόεδροι της Βουλής τους κολλητούς και τους φίλους τους, οι αρχηγοί κομμάτων φίλους και συνεργάτες τους, οι απλοί βουλευτές ποιους νομίζετε ότι διορίζουν, ως συνεργάτες και πού νομίζετε;

***
Την ώρα που η γενική γραμματεία της κυβέρνησης, ανακοίνωνε ότι θα αναληφθεί νομοθετική πρωτοβουλία με την οποία θα θεσμοθετείται η απαγόρευση προσλήψεων συγγενών μέχρι και δεύτερου βαθμού, αποκαλυπτόταν στη Βουλή ότι πολλοί βουλευτές, έχουν διορίσει στα γραφεία τους, είτε ως επιστημονικούς συνεργάτες, είτε ως…γραμματείς, είτε ως απλούς συνεργάτες τις… συζύγους τους.

***
Την αποκάλυψη (με στοιχεία παρακαλώ) την έκαναν στη Βουλή δύο πρώην υπουργοί του ΠαΣοΚ (για ευνόητους λόγους θέλησαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους), οι οποίοι και θα καταθέσουν, όπως είπαν, τα στοιχεία αυτά στη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης.

***
Τα στοιχεία πάντως είναι εντυπωσιακά. Υπάρχουν (ευτυχώς λίγοι) βουλευτές (κυρίως δικηγόροι) που διόρισαν τον γιο τους ή κάποιο συγγενή τους ως επιστημονικό συνεργάτη και παράλληλα στο δικηγορικό τους γραφείο (προφανώς για να κάνει την άσκησή του). Ορισμένοι σύζυγοι βουλευτών εργάζονται σήμερα σε πολιτικά γραφεία που ούτε οι ίδιες γνωρίζουν που είναι ο χώρος εργασίας τους, αφού δεν εμφανίζονται ποτέ στα γραφεία των συζύγων τους βουλευτών ή μάλλον κάνουν την εμφάνισή τους σε προεκλογικούς περιόδους.

***
Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος. Υπάρχει μία ομάδα βουλευτών οι οποίοι έχουν αποσπάσει στα γραφεία τους τις/τους συζύγους τους, που είχαν οργανική θέση στο Δημόσιο. Δεν γνωρίζω τι είδους εργασία και τι ωράριο είχαν στην οργανική τους θέση στο Δημόσιο. Εκείνο που γνωρίζω είναι ότι ούτε ωράριο, ούτε συγκεκριμένη εργασία έχουν τώρα στα πολιτικά γραφεία των συζύγων τους.

***
Ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η, επί 28 έτη, σύζυγος του «Αρχηγού» της Χρυσής Αυγής κ. Ν. Μιχαλολιάκου. Ο «Αρχηγός» την τοποθέτησε στα ψηφοδέλτια της Χρυσής Αυγής, εξελέγη βουλευτής Β΄Αθηνών, είναι το μοναδικό σήμερα ανδρόγυνο βουλευτών, εξακολουθεί να βρίσκεται με τον σύζυγό της στο πολιτικό του γραφείο και μοιράζονται τα πάντα: βουλευτικά αυτοκίνητα, φρουρά, γραφείο, τηλέφωνα, γραμματειακή υποστήριξη κτλ. Δύο σ΄ ένα δηλαδή!

***
Τώρα με τόσους διορισμούς ημετέρων άρχισε να υπάρχει χωροταξικό πρόβλημα στη Βουλή. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Δ. Κρεμαστινός για παράδειγμα, παραπονέθηκε ότι εξ΄ αιτίας του κ. Β. Πολύδωρα, έχασε το… γραφείο του και κάνει τις επαφές και τις συναντήσεις που πρέπει να κάνει στο Εντευκτήριο Βουλευτών. Άλλωστε πρέπει να γνωρίζετε ότι όλοι, πρώην Πρωθυπουργοί, πρώην Πρόεδροι της Βουλής (ακόμα και σήμερα που δεν έχουν εκλεγεί) διαθέτουν άνετο γραφείο στη Βουλή, στελεχωμένο με μετακλητούς υπαλλήλους.

***
Ο κ. Πολύδωρας ο οποίος χρημάτισε για ένα 48ωρο Πρόεδρος της Βουλής, κατάφερε να αποκτήσει γραφείο ως πρώην Πρόεδρος, να μετέχει στη Διάσκεψη των Προέδρων κτλ. Και επειδή τα γραφεία των πρώην Προέδρων της Βουλής είναι συνήθως μεγάλα, αναγκάστηκαν να το επεκτείνουν και πήραν έτσι το γραφείο του κ. Κρεμμαστινού. Ή μάλλον έβαλαν δύο σ΄ ένα… γραφείο. Τον Πρόεδρο της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης.

***
Τελικά δεν θα μπουν βραχιολάκια στους κρατούμενους που λαμβάνουν ολυγοήμερες άδειες από τις φυλακές. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Αντ. Ρουπακιώτης διευκρίνησε ότι υπάρχει σκέψη να μπουν βραχιολάκια εντοπισμού σε όσους καταδικάζονται σε μικρές ποινές, κυρίως για οικονομικές παραβάσεις.

***
Χθες σας παρουσίασα τα εκλογικά έσοδα και τις εκλογικές δαπάνες της Χρυσής Αυγής. Σήμερα σας παρουσιάζω τις δαπάνες και τα έσοδα του κόμματος που κέρδισε τις εκλογές, της ΝΔ. Εδώ τα πράγματα γίνονται περίπλοκα, αφού υπήρχε και η μεγάλη (ως πρώτο κόμμα) κρατική επιχορήγηση. Συνολικά το σύνολο των εσόδων (περιλαμβανομένου και του εσωτερικού δανεισμού_ όπως γράφεται) είναι 6.626.576,92 ευρώ. Εκείνο που κάνει εντύπωση είναι ότι η ΝΔ πραγματικά κέρδισε τη μάχη των ετεροδημοτών. Έδωσε 2.188.821 εισιτήρια…
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk