Στην ιρλανδική Ryanair το τρίτο αεροδρόμιο του Λονδίνου

Στα χέρια της Ryanair περνάει σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου το τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας. Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία Ryanair εξετάζει το ενδεχόμενο προσφοράς για εξαγορά του 25% του αεροδρομίου Στάνστεντ στο Λονδίνο χωρίς να είναι ακόμα γνωστές λεπτομέρειες.

Στα χέρια της Ryanair περνάει σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του διεθνούς τύπου το τέταρτο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Βρετανίας.

Η χαμηλού κόστους αεροπορική εταιρία Ryanair εξετάζει το ενδεχόμενο προσφοράς για εξαγορά του 25% του αεροδρομίου Στάνστεντ στο Λονδίνο χωρίς να είναι ακόμα γνωστές λεπτομέρειες.

Με τη λήψη ενός μετοχικού μεριδίου του αεροδρομίου Στάνστεντ η Ryanair θα είναι σε θέση να επηρεάσει την ανάπτυξη του αερολιμένα ως κόμβου χαμηλού κόστους, αναφέρουν αναλυτές στους Financial Times. «Η πώληση του Stansted σε διάφορους ιδιοκτήτες θα οδηγήσει σε μεγαλύτερο ανταγωνισμό, χαμηλότερες χρεώσεις, βελτίωση των υπηρεσιών μεταφοράς επιβατών και αύξηση της κυκλοφορίας σε ανταγωνιστικές τιμές» δήλωσε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ιρλανδικής εταιρείας Στίβεν Μακναμάρα. Το αγοραστικό της ενδιαφέρον είχε εκδηλώσει ήδη από τον Απρίλιο η εταιρεία του Μαικλ ο Λίρι, όταν η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει το «πωλητήριο».

Εξυπηρετώντας 17,5 εκ επιβάτες το χρόνο το αεροδρόμιο του Έσσεξ είναι το τρίτο μεγαλύτερο της ευρύτερης περιοχής του Λονδίνου μετά το Χίθροου και το Γκάτγουικ. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το κόστος εξαγοράς θα φτάσει το 1,27 δισ. ευρώ. Την τελευταία πενταετία τα οικονομικά του στοιχεία καταγράφουν κάθετη πτώση λόγω της μείωσης των αεροπορικών ταξιδιών.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk