Απεργία δασκάλων την επομένη του αγιασμού στα δημοτικά

Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου ζητεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), που έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα μετά τον αγιασμό στα σχολεία. Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τους μισθούς των εκπαιδευτικών, τις εργασιακές συνθήκες που αφορούν τους πρωτοδιόριστους, αλλά και την υποχρηματοδότηση των σχολείων.

Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου ζητεί η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ), που έχει κηρύξει 24ωρη απεργία για την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, μια ημέρα μετά τον αγιασμό στα σχολεία.

Οι δάσκαλοι διαμαρτύρονται για τους μισθούς των εκπαιδευτικών, τις εργασιακές συνθήκες που αφορούν τους πρωτοδιόριστους, αλλά και την υποχρηματοδότηση των σχολείων.

Σήμερα Τετάρτη τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ο.Ε. απέστειλαν επιστολή στους αρχηγούς των κομμάτων του κοινοβουλίου ζητώντας συνάντηση, προκειμένου να τους ενημερώσουν «για την εκρηκτική κατάσταση στην εκπαίδευση», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Η επιστολή της ΔΟΕ είναι η παρακάτω:

«Η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, βρίσκει την παιδεία της πατρίδας μας στο επίκεντρο πρωτοφανών περικοπών, των χειρότερων στη μεταπολεμική περίοδο, λόγω της εφαρμοζόμενης πολιτικής των μνημονίων, που έχει ως αποτέλεσμα

– Τα σχολεία να αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες για την ομαλή λειτουργία τους (καύσιμα, καθαριότητα, ΔΕΗ, ΟΤΕ, κιμωλίες),

– Τις προσλήψεις εκπαιδευτικών να βρίσκονται στο χειρότερο σημείο από το 1949 και μετά (1223 συνταξιοδοτήσεις δασκάλων 5 διορισμοί) και

– Τον Έλληνα εκπαιδευτικό να βιώνει την πλήρη οικονομική και επιστημονική του υποβάθμιση.

Το Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας, επιθυμεί, με αφορμή τα παραπάνω, να έχει συνάντηση μαζί σας το ταχύτερο δυνατό, προκειμένου να σας ενημερώσει για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, ενόψει της έναρξης σχολικής χρονιάς».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk