Εφτιαξαν την «ιπτάμενη μοτοσυκλέτα» του Star Wars

Στην «Επιστροφή των Τζεντάι», την τρίτη (κατά χρονολογική σειρά) ταινία του «Πολέμου των Αστρων», οι πιο εντυπωσιακές σκηνές ήταν το κυνηγητό μέσα στο πυκνό δάσος με τα χοβερμπάικς, ένα είδος ιπτάμενων μοτοσυκλετών. Τα τελευταία χρόνια διάφοροι εφευρέτες είχαν προσπαθήσει να φτιάξουν κάποιου είδους χοβερμπάικ με περιορισμένη όμως επιτυχία. Η αμερικανική εταιρεία Aerofex κατασκεύασε ένα χοβερμπάικ που μοιάζει πολύ με αυτό της ταινίας και οι πρώτες δοκιμές που έγιναν δείχνουν μάλιστα ότι είναι πλήρως λειτουργικό.

Στην «Επιστροφή των Τζεντάι», την τρίτη (κατά χρονολογική σειρά) ταινία του «Πολέμου των Αστρων», οι πιο εντυπωσιακές σκηνές ήταν το κυνηγητό μέσα στο πυκνό δάσος με τα χοβερμπάικς, ένα είδος ιπτάμενων μοτοσυκλετών.
Τα τελευταία χρόνια διάφοροι εφευρέτες είχαν προσπαθήσει να φτιάξουν κάποιου είδους χοβερμπάικ με περιορισμένη όμως επιτυχία. Η αμερικανική εταιρεία Aerofex κατασκεύασε ένα χοβερμπάικ που μοιάζει πολύ με αυτό της ταινίας και οι πρώτες δοκιμές που έγιναν δείχνουν μάλιστα ότι είναι πλήρως λειτουργικό.

Γίνε τζεντάι

Το χοβερμπάικ που κατασκεύασε η Aerofex διαθέτει δύο έλικες που είναι τοποθετημένες κάτω από το σκελετό του οχήματος και «κοιτάζουν» προς το έδαφος. Αν και το αρχικό σχέδιο της εταιρείας ήταν να αναπτύξει ένα περίπλοκο σύστημα ελέγχου του οχήματος τελικά οι μηχανικοί αποφάσισαν το χοβερμπάικ να κινείται ανταποκρινόμενο στις κινήσεις του σώματος του οδηγού όπως δηλαδή λειτουργούσαν και τα χοβερμπάικ στην ταινία.

Οι πρώτες δοκιμές του οχήματος έγιναν στην έρημο Μοχάβε και ήταν επιτυχείς. Το χοβερμπάικ πέταξε χωρίς κανένα πρόβλημα ακόμη και σε ύψος πέντε μέτρων από το έδαφος με ταχύτητα 50χλμ/ώρα. Μια πρώτη εφαρμογή που σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας μπορεί να έχει το χοβερμπάικ της είναι περιπολίες αστυνομικών στα σύνορα και ειδικά σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν δρόμοι.


Το χοβερμπάικ στην Επιστροφή των Τζεντάι

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk