Σαμαράς στη «Bild»: Ζητάμε χρόνο – αυτό δεν σημαίνει πιο πολλά χρήματα

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Bild» που κυκλοφορεί την Τετάρτη έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, δύο 24ωρα προτού μεταβεί στο Βερολίνο για να συναντηθεί με την Ανγκελα Μέρκελ.

Συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα «Bild» που κυκλοφορεί την Τετάρτη έδωσε ο Αντώνης Σαμαράς, δύο 24ωρα προτού μεταβεί στο Βερολίνο για να συναντηθεί με την Ανγκελα Μέρκελ.

«Η δραχμή θα ήταν καταστροφή για εμάς» λέει ο Πρωθυπουργός, εξηγώντας ότι αν η Ελλάδα επέστρεφε στο εθνικό νόμισμα η ανεργία θα έφτανε το 40%, περισσότερα χρόνια ύφεσης, κοινωνικής και θεσμικής αναταραχής.

Ο κ. Σαμαράς σημειώνει ότι οι Έλληνες έχουν ήδη κάνει πολλές θυσίες, αλλά και πρόοδο στην προώθηση μεταρρυθμίσεων και αλλαγών.

Σε ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει με το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι δημόσιες δαπάνες είναι μεγάλες, όπως και ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, ο Πρωθυπουργός σημειώνει ότι σύντομα ο δημόσιος τομέας θα είναι μικρότερος και περισσότερος αποτελεσματικός, αφού για κάθε δέκα αποχωρήσεις προσλαμβάνεται μόνο ένας.

«Το μόνο που ζητάμε είναι λίγο χώρο να αναπνεύσουμε, να πάρει η οικονομία μπροστά και να αυξηθούν τα έσοδα. Περισσότερος χρόνος δεν σημαίνει και περισσότερα χρήματα».

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ

«Ο κ. Σαμαράς, μετά την εγκατάλειψη της διαπραγμάτευσης, τώρα επιζητά απλώς να ‘πάρει ανάσα’. Η ανάσα, όμως, έχει κοπεί σε όλη την κοινωνία, η οποία κυριολεκτικά ασφυκτιά βιώνοντας την κοινωνική χρεοκοπία» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη γερμανική εφημερίδα Bild.

«Η αύξηση κατά 2 δισ. του πακέτου μέτρων των 11,5 δισ. λίγες ώρες πριν το πρωθυπουργικό ταξίδι της ‘επιδιωκόμενης’ επιμήκυνσης, δεν αφήνει περιθώρια αμφιβολιών για το που μας οδηγεί η μνημονιακή κυβερνητική πολιτική: στην ισοπέδωση της χώρας και την αποδόμηση της ΕΕ» υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk