Οι μεραρχίες των ανύπαντρων Ελληνικών μικροκοινωνιών.

Οι μεραρχίες των ανύπαντρων Ελληνικών μικροκοινωνιών. | tovima.gr

Με αφορμή άρθρο προχθεσινό με τίτλο «Το τάγμα των ανύπανδρων θυγατέρων» και μία πολύ ξεχωριστή περίπτωση μιας περιλάλητης με μεταπτυχιακό θυγάτηρος με σύνταξη 485 ευρώ γεμάτης απόγνωση για το τι θα της συμβεί αν την χάσει καταθέτω την συναισθηματική μου αντίδραση.

Την δεκαετία του 1960 ένα παιδί αντάρτη που πολέμησε τους Γερμανούς πήγε στους πρώην εχθρούς έκανε περιουσία απλά και μόνον με σκληρή εργασία (διπλοβάρδιες, νυκτερινό σχολείο κλπ). Φανταστείτε ποια θα έπρεπε να ήταν η αντίδρασή του όταν αυτοί οι πρώην εχθροί που παραλίγο να σκοτώσουν τον πατέρα του, φορολόγησαν αυτόν και την γυναίκα του με ένα τέτοιο ποσό που περίπου ισοδυναμούσε με τις αποδοχές της εξίσου σκληρά εργαζόμενης γυναίκας του και φυσικό επόμενο ήταν συμφωνήσουν οτι έπρεπε να σταματήσει να εργάζεται διότι απλά το προιόν της εργασίας της το νέμεται το κράτος …

Και όμως. Το ασύλληπτο αυτό γεγονός, όχι μόνον για την γεροντοκόρη των 485 ευρώ αλλά σχεδόν για το σύνολο της σκληρά εργαζόμενης Ελληνικής κοινωνίας είναι απολύτως εκτός πραγματικότητας και εντούτοις ο παθών το διηγείται ως ένα κορυφαίο παράδειγμα αναδιανομής πλούτου και κοινωνικής δικαιοσύνης και εν πάσει περιπτώσει ως το απόλυτο εργαλείο εξεύρεσης εργασίας για τους πολλούς και όχι για εκείνους μόνον που νομίζουν πως η εργασία δεν είναι δικαίωμα για όλους αλλά όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε. Είναι η Γερμανική κοινωνία που σου επιβάλλει να την σέβεσαι την ίδια στιγμή που σου «κλέβει» τον ιδρώτα σου.

Γιατί, Έλληνα, αυτό που μπορείς να κάνεις εσύ εργαζόμενος πολύ σκληρά, μπορεί και έχει το δικαίωμα να το κάνει και κάποιος άλλος. Το ζητούμενο είναι να εξασφαλίζονται κατ’αρχάς τα προς το ζειν για τους δυνατόν περισσότερους και για τα πολλά παραπάνω θα πρέπει να περιμένεις να ανέβει το εθνικό προιόν για να διεκδικήσεις κι άλλο κομμάτι της πίτας. Το να «βαρυστομαχιάζω» εργαζόμενος από το πρωί ως το βράδυ όταν η ανεργία ξεπερνά ένα ποσοστό σημαίνει οτι τρώω και από το λίγο κάποιου άλλου. Αυτό ξέρω και σε κατανοώ φίλε Έλληνα είναι κάτι άγνωστο και εχθρικό για σένα. Λυπάμαι που βρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να σε ενημερώσω οτι αν θέλεις κοινωνική ειρήνη πρέπει να τάχιστα και να το αντιληφθείς και να το αποδεχτείς. Έστω με καθυστέρηση τόσων δεκαετιών.

Όπως παράδειγμα επίσης με το αλκοτεστ που στην Γερμανία ανελλειπώς εφαρμοζότανε εδώ και 40-50 χρόνια ενώ σε μας έγινε αποδεκτό στην οδηγική μας συνείδηση και το λαμβάνουμε a-priori υπόψη μας σχετικά πολύ πρόσφατα … Αν καθυστερήσαμε στα τόσο απλά, όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι γίνεται στα δύσκολα και μάλιστα στα ιερά και στα όσια. Η εργασία είναι αγαθό διαμοιραζόμενο σε μια χειμαζώμενη οικονομία. Αν μάλιστα το διατηρήσεις διαμοιραζόμενο και σε μια ανεπτυγμένη κοινωνία τότε έχεις μία Γερμανία.

Το να έχουμε παρκαρισμένο το τρακτέρ μας δίπλα στην δημόσια υπηρεσία που εργαζόμαστε και με κόλπα νομαρχιακά φροντίσαμε να βρίσκεται κοντά στα χωράφια μας, και θα βγούμε στη σύνταξη στα 47 μας ΑΛΛΑ επουδενίν δεν περνά από το μυαλό μας οτι πρέπει να φορολογηθούμε δραστικά σε σημείο να παραιτηθούμε από κάποιο από ολα αυτά τα προσοδοφόρα μας, όχι γιατί σε μισεί κανείς αγαπητέ ή γιατί θέλει να ψοφήσει η κατσίκα σου αλλά γιατί η κατσίκα κάποιων άλλων κοντεύει να ψοφήσει, αυτό θα πρέπει σιγά σιγά και με την βοήθεια του Χριστού και της Παναγίας να το διευθετήσουμε κάπως καλύτερα μέσα στον υπέροχο, υπερήφανο και δίχως άλλο εργατικότατο εαυτό μας.

Εδώ και καιρό με συντηρούν στη ζωή φίλοι μιας και 2,5 χρόνια είμαι άνεργος με μικρά διαλείμματα. Ως Έλληνας ορδόδοξος πιστεύω εις έναν θεό πατέρα παντοκράτορα … Αλλά συν Αθηνά και χείρα κίνει … Σε τέτοιας ευρείας έκτασης καταστροφή νομίζω πια πως η χείρα θα πρέπει να είναι πανεθνική. Αν τίποτε άλλο δεν μπορείτε να κάνετε τουλάχιστον αποδεχτείτε και μην μισαλλοδοξείτε έναντι αυτών που ελπίζω να σας έπεισα οτι πρέπει να γίνουν. Καλό Χειμώνα σε όλους μας πατριώτες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk