Το κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Ζυρίχης θα απονείμει φέτος το «Golden Icon lifetime achievement award» στον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα Ρίτσαρντ Γκιρ.

Ο γοητευτικός ηθοποιός θα παραλάβει το βραβείο του στις 23 Σεπτεμβρίου σε εκδήλωση που θα γίνει στο Corso Cinema όπου και θα παρουσιαστεί η ταινία «Arbitrage» στην οποία πρωταγωνιστεί στο πλάι των Σούζαν Σάραντον, Μπριτ Μάρλινγκ και Τιμ Ροθ.

Την ταινία υπογράφει σκηνοθετικά ο Νίκολας Τζαρέσκι και ο Ρίτσαρντ Γκιρ υποδύεται έναν διαχειριστή επενδύσεων, ο οποίος βλέπει την επαγγελματική αλλά και την προσωπική του ζωή να διαλύεται.

Το 8ο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ζυρίχης θα ανοίξει τις πύλες του στις 20 Σεπτεμβρίου με την ταινία του Όλιβερ Στόουν «Savages» όπου πρωταγωνιστεί ο Τζον Τραβόλτα, και ο οποίος θα τιμηθεί με το βραβείο «Golden Eye».

Ανάμεσα στους Χολιγουντιανούς σταρ που θα δώσουν το παρών στο εν λόγω φεστιβάλ θα είναι και ο παραγωγός του «Ocean’s Eleven», Τζέρι Γουέιντρομπ καθώς και ο σκηνοθέτης του «Shawshank Redemption» Φρανκ Νταραμποντ.

Το Φεστιβάλ της Ζυρίχης θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου