Προθεσμία για την Πέμπτη, οπότε επιστρέφει στην Αθήνα και ο συνήγορός του Σπύρος Φυτράκης, ζήτησε και έλαβε ο 30χρονος Τάσος Θεοφίλου από τον ειδικό εφέτη ανακριτή Κωνσταντίνο Μπαλτά, ο οποίος εξέδωσε σήμερα, Τρίτη, ένταλμα σύλληψης εις βάρος του για ένταξη και συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ανακριτής έχει στη διάθεσή του στοιχεία που συνδέουν τον κατηγορούμενο με την οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και με συγκεκριμένες τρομοκρατικές ενέργειες, οι οποίες έχουν σχέση με τη δράση του στο Αγρίνιο και στη Λαμία.

Μέχρι στιγμής πέραν του προσώπου του Τάσου Θεοφίλου δεν έχουν προκύψει στοιχεία που να συνδέουν την αιματηρή ληστεία στη Νάουσα της Πάρου, όπου δολοφονήθηκε ο οδηγός ταξί Δημήτρης Μίχας, με τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς», παρότι οι αρχές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα μέρος της λείας προοριζόταν για το ταμείο της οργάνωσης.

Για τον λόγο αυτόν η συγκεκριμένη δικογραφία παραμένει προς το παρόν διαχωρισμένη στα χέρια του 10ου τακτικού ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο κατηγορούμενος έλαβε τη Δευτέρα προθεσμία για να απολογηθεί αύριο Τετάρτη.