ΑΔΕΔΥ: Τα νέα μέτρα, χαριστική βολή στην κοινωνία

Τις έντονες αντιδράσεις των συνδικάτων προκαλούν τα μέτρα ύψους 11,5 δισ. ευρώ για την περίοδο 2013-2014 που θα ανακοινώσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, με την ΑΔΕΔΥ να κάνει λόγο για συνέχεια της «βάρβαρης επίθεσης» εις βάρος των εργαζομένων και της κοινωνίας από την κυβέρνηση και την τρόικα.

Η ΑΔΕΔΥ επισημαίνει ότι, παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις των κυβερνητικών κομμάτων και το κείμενο της κυβερνητικής συμφωνίας ότι δεν θα υπάρξουν νέες οριζόντιες μειώσεις μισθών και συντάξεων και νέες απολύσεις από το Δημόσιο, «σύμφωνα με τις χθεσινές δηλώσεις των εκπροσώπων της κυβέρνησης, στο νέο πακέτο μέτρων που συμφώνησαν οι κυβερνητικοί εταίροι, περιλαμβάνονται, συνεχίζονται και εντείνονται, νέα άδικα και αντιλαϊκά μέτρα που αποτελούν τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και στην κοινωνία».

«Η νέα περικοπή των μισθών, μέσα από την κατάργηση των υπολειμμάτων του 13ου και 14ου μισθού, η νέα μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, η νέα κατακρεούργηση του εφάπαξ, η νέα περικοπή των δαπανών για την υγεία, η κατάργηση και συγχώνευση υπηρεσιών και οι μαζικές απολύσεις από το Δημόσιο, αποτελούν και πάλι το βάρβαρο πλαίσιο πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης», σημειώνει.

Εφεδρεία

Οι προσπάθειες των κυβερνητικών εταίρων να παρουσιάσουν ότι κάποια από τα μέτρα είναι πιο ήπια, όπως το θέμα της εφεδρείας, σημειώνει η ΑΔΕΔΥ, «δεν μπορούν να κοροϊδέψουν, ούτε να αποπροσανατολίσουν κανέναν».

Σύμφωνα με το συνδικάτο των δημοσίων υπαλλήλων, η νέα μορφή της εφεδρείας, «ανεξάρτητα από προσωπεία, θα είναι περισσότερο σκληρή και βάρβαρη από την εφεδρεία που εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα. Θα οδηγήσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο στην ανεργία και θα έχει δραματικές επιπτώσεις στους πολίτες, εξαιτίας της διάλυσης των Δημοσίων Υπηρεσιών.»

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, στη Θεσσαλονίκη, λέγοντας ότι «πρέπει να αποτελέσει την αφετηρία για τους νέους μεγάλους αγώνες».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk