Ανάγκη αναπροσδιορισμού Επιδοματικής Πολιτικής

Ανάγκη αναπροσδιορισμού Επιδοματικής Πολιτικής | tovima.gr

Δεν απαιτείται υψηλός βαθμός ευφυίας,προκειμένου να αντιληφθούμε πως το μέχρι σήμερα ισχύον σύστημα διανομής επιδομάτων κάθε είδους είναι άδικο ,σπάταλο και κοινωνικά αναποτελεσματικό.

Το αποτέλεσμα είναι γνωστό και συμπυκνώνεται στο ότι «το ταμείον είναι μείον». Η ισοπεδωτική παροχή π.χ. των 50 Ευρώ(μικτά) μηνιαίως στους εργαζόμενους του στενού Δημόσιου τομέα,ενώ καταργήθηκε το επίδομα «Γάμου» με το «Ενιαίο» Μισθολόγιο, αγγίζει τα όρια της γελοιότητας.

Με ποιά λογική ο εργαζόμενος π.χ. των 700 Ευρώ(καθαρά…) έχει τις ίδιες ανάγκες και του παρέχονται «κίνητρα» τεκνοποιίας, με τον «συνάδελφό» του Δικαστή των 3.000 που έχει «τακτοποιηθεί», μη έχοντας π.χ. βάρη από ενοίκια και μη εργαζόμενη σύζυγο; To π.χ. επίδομα «Λουτροθεραπείας» σε συνταξιούχους των 3.000 Ευρώ(υπάρχουν….) τι ακριβώς εξυπηρετεί; Όπως αντιλαμβάνεσθε, παραδείγματα υπάρχουν πάμπολλα και κοστίζουν αρκετά, ιδιαίτερα σε όσους δεν τα απολαμβάνουν, μη ανήκοντες στους «τυχερούς».

Από την άλλη, η απόδοση των –όποιων- ποσών τελικά θα ορισθούν, με βάση το εισόδημα (που δηλώνεται, εννοείται….) θα έχει ως βάση το παρελθόν έτος, ασχέτως μηδενισμού του κατά το έτος υποβολής του αιτήματος ή συνέχισής του. Την «σήμερον», κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά επισφαλές και εισάγει νέο πεδίο αντιπαράθεσης.

Για ποιο λόγο, οι δικαιούχοι π.χ. «αφορολόγητου» Ι.Χ. (ανάπηροι,πολύτεκνοι κ.ά) να μην προμηθεύονται οχήματα από τα «κατασχεμένα» με την καταβολή, έστω του 50% του Ειδικού Τέλους Κυκλοφορίας μεταχειρισμένου και να προτιμούν να «ξοδευτούν» αγοράζοντας καινούργια –και ιδίως πολυτελή και μεγάλου κυβισμού- Ι.Χ; Επεκτείνοντας τον προβληματισμό μας, προτείνουμε, αντί των φοροαπαλλαγών, των επιδοτήσεων βάσει του «καθαρού» ποσού που απομένει μετά την φορολόγηση, έχοντας ως βάση αναφοράς τα εκάστοτε όρια «φτώχειας», όπως αυτά θα επαναπροσδιορισθούν. Αν π.χ. το ποσό που απομένει, υπολείπεται από τα ανωτέρω, η διαφορά να παρέχεται μηνιαίως, με βάση Α.Φ.Μ-Α.Μ.Κ.Α

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk