Αυτοκίνητο «στριμώχνεται» για να μπει σε πάρκινγκ

Ερευνητές του ΜΙΤ σε συνεργασία με την ισπανική εταιρία ανάπτυξης και προώθησης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών DENOKINN δημιούργησαν ένα επαναστατικού σχεδιασμού αυτοκίνητο. Το Hiriko Fold είναι ένα διθέσιο όχημα το οποίο σε περίπτωση που ο κάτοχος του δυσκολεύεται να βρει θέση πάρκινγκ μπορεί να αναδιπλώνεται ώστε να μπορεί να χωρέσει σε πολύ μικρό χώρο.

http://www.youtube.com/watch?v=9-nYrhXa8Wo&feature=player_detailpage#t=38s

Ερευνητές του ΜΙΤ σε συνεργασία με την ισπανική εταιρεία ανάπτυξης και προώθησης καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών DENOKINN δημιούργησαν ένα επαναστατικού σχεδιασμού αυτοκίνητο. Το Hiriko Fold είναι ένα διθέσιο όχημα το οποίο σε περίπτωση που ο κάτοχος του δυσκολεύεται να βρει θέση πάρκινγκ μπορεί να αναδιπλώνεται ώστε να μπορεί να χωρέσει σε πολύ μικρό χώρο.

Ηλεκτρική «συρρίκνωση»

Το Hiriko Fold είναι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με αυτονομία 130 χλμ. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμος χώρος για πάρκινγκ το όχημα «ανασηκώνεται». Η καμπίνα των επιβατών ανυψώνεται και οι πίσω τροχοί πλησιάζουν και σχεδόν ακουμπούν τους μπροστινούς. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται σχεδόν στο μισό το μήκος του οχήματος επιτρέποντας έτσι στον οδηγό του να βρει αμέσως κάποιο χώρο να το σταθμεύσει.

Παράλληλο πάρκινγκ

Το όχημα έχει επίσης δυνατότητα παράλληλης κίνησης των τροχών του. Αν λοιπόν υπάρχει μια θέση στην οποία το Hiriko χωράει και μάλιστα χωρίς να αναδιπλωθεί αλλά είναι δύσκολο να μπει εκεί με τις «συμβατικές» κινήσεις παρκαρίσματος η παράλληλη κίνηση του επιτρέπει να το κάνει εύκολα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς του το Hiriko θα βγει στην αγορά το 2013 σε μια τιμή που δεν θα ξεπερνάει τα 15 χιλιάδες ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk