Ιταλία: Ανεργία και λουκέτα απειλές για την οικονομία

Για «μαύρο φθινόπωρο» προειδοποιούν τα ιταλικά συνδικάτα, τονίζοντας ότι οι αισιόδοξες δηλώσεις της κυβέρνησης Μόντι στερούνται κάθε λογικής βάσης.

Για «μαύρο φθινόπωρο» προειδοποιούν τα ιταλικά συνδικάτα, τονίζοντας ότι οι αισιόδοξες δηλώσεις της κυβέρνησης Μόντι στερούνται κάθε λογικής βάσης. «Εμείς δεν βλέπουμε την έξοδο από το τούνελ … Τα στοιχεία μας λένε το ακριβώς αντίθετο» λέει το συνδικάτο Cgil.

«Υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος να αυξηθεί τόσο ο αριθμός των ανέργων όσο και των επιχειρήσεων που μπορεί να κλείσουν» προσθέτει το συνδικάτο Uil και δεν διστάζει να προβλέψει για το 2013 «οικονομική ύφεση χειρότερη από αυτή του 2012 και βαθύτερη από τις προβλέψεις της κυβέρνησης».

Ειδικότερα εκφράζοντας την απαισιοδοξία τους οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων συνδικάτων της Ιταλίας τονίζουν ότι δεν συμμερίζονται καθόλου τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης ότι το τέλος της κρίσης πλησιάζει.

«Οι εκτιμήσεις μας διαφέρουν από εκείνες του πρωθυπουργού Μάριο Μόντι και του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Κοράντο Πάσερα. Εμείς δεν βλέπουμε την έξοδο από το τούνελ», ανέφερε εκ μέρους του συνδικάτου Cgil η Έλενα Λατουάντα.

«Δυσκολεύομαι να κατανοήσω πώς μπορεί να διακρίνουν τα μέλη της κυβέρνησης το τέλος της κρίσης. Τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, όπως και εκείνα της Ένωσης Βιομηχάνων Ιταλίας Confindustria, μας λένε το ακριβώς αντίθετο», υπογράμμισε η Λατουάντα, μέλος της διεύθυνσης του συνδικάτου.

Σύμφωνα με την συνδικαλιστική συνομοσπονδία Cgil «προμηνύεται ένα μαύρο Φθινόπωρο».

«Δεν βλέπω κανένα θετικό περιθώριο […] οι αισιόδοξες δηλώσεις στερούνται κάθε λογική βάση», είπε από την πλευρά του ο γραμματέας του συνδικάτου Uil, Λουίτζι Αντζελέτι.

Ο Αντζελέτι θεωρεί πως «υπάρχει ουσιαστικός κίνδυνος να αυξηθεί τόσο ο αριθμός των ανέργων όσο και των επιχειρήσεων που μπορεί να κλείσουν» και δεν διστάζει να προβλέψει για το 2013 «οικονομική ύφεση χειρότερη από αυτή του 2012 και βαθύτερη από τις προβλέψεις της κυβέρνησης».

«Η χώρα βρίσκεται σε τραγική κατάσταση και νομίζω ότι θα μπορέσουμε να πλησιάσουμε στο τέλος της κρίσης μόνον αν καταφέρουμε, όλοι μαζί, να πορευτούμε προς την ίδια κατεύθυνση», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του συνδικάτου Cisl, Ραφαέλε Μπονάνι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk