Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ!

Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι για να πετύχει ως πρωθυπουργός ο κ. Αντώνης Σαμαράς

Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ! | tovima.gr
Είναι πολλοί αυτοί που πιστεύουν ότι για να πετύχει ως πρωθυπουργός ο κ. Αντώνης Σαμαράς πρέπει να ανατρέξει στο έργο και στο παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Εννοούν την πρώτη πρωθυπουργική θητεία (1955 με 1963) του ιδρυτή της Νέας Δημοκρατίας, που έχει προβληθεί ως η οκταετία των έργων.

Εχει πιθανώς να διδαχθεί πολλά ο σημερινός πρωθυπουργός ανατρέχοντας στις περιόδους της πρωθυπουργίας, της προεδρίας, αλλά και της σιωπής του Κ. Καραμανλή. Ουδείς αρνείται την προσφορά του Καραμανλή στη χώρα – όμως εδώ πρόκειται για προβλήματα που αν δεν επιλυθούν ταχέως, τότε θα αποχαιρετίσουμε την ανεξαρτησία και την υπόσταση της πατρίδας.

Ομως δεν αρκεί η μελέτη και αντιγραφή πράξεων και έργων που έγιναν πριν από μισό αιώνα. Είναι γενική η εκτίμηση ότι απαιτείται εκσυγχρονισμός του κράτους (και της κοινωνίας).

Το έργο αυτό φέρεται αποφασισμένος να επιχειρήσει ο νέος πρωθυπουργός. Αρχή άνδρα δείκνυσι, έλεγαν οι αρχαίοι – και πολλοί διερωτώνται: θα αντιγράψει ο Σαμαράς τον Καραμανλή;

Ενώ το ζήτημα είναι αν ο κ. Σαμαράς θα αντιγράψει τον κ. Δημήτρη Κουλουριάνο!

Θα τον βρει εύκολα στην πλαϊνή πόρτα, αφού ο πρώην υπουργός Οικονομικών του ΠαΣοΚ (που έκανε τη ΜΟΝΗ ουσιαστική φορολογική μεταρρύθμιση, τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων) ζει στη γειτονιά του πρωθυπουργού. Η Μεθώνη είναι δίπλα στην Πύλο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk