Τουρκία: Αρχισε η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε Σύρους

Tη διανομή τροφίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας στους Σύρους που έχουν καταφύγει στα σύνορα έχει ξεκινήσει η Τουρκία, καθώς η επιδεινούμενη κατάσταση στη Συρία κάνει ολοένα και δυσκολότερη την παροχή βοήθειας στο εσωτερικό.

Tη διανομή τροφίμων και ανθρωπιστικής βοήθειας στους Σύρους που έχουν καταφύγει στα σύνορα έχει ξεκινήσει η Τουρκία, καθώς η επιδεινούμενη κατάσταση στη Συρία κάνει ολοένα και δυσκολότερη την παροχή βοήθειας στο εσωτερικό.

Η κίνηση αυτή συμπίπτει με τη ραγδαία αύξηση του αριθμού των Σύρων που φεύγουν από τη χώρα για να γλιτώσουν από τις κλιμακούμενες συγκρούσεις, ενώ ο αριθμός των προσφύγων που έχουν ζητήσει καταφύγιο στην Τουρκία ανέρχεται σχεδόν σε 70.000.

«Εχει ξεκινήσει η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας από τη χώρα μας στα σύνορα με τη Συρία»
αναφέρει σε ανακοίνωσή της η τουρκική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων και καταστροφών (AFAD).

Η Τουρκία έχει ενημερώσει τον ΟΗΕ για τη νέα πρακτική και για το γεγονός ότι έχει δημιουργήσει ένα κέντρο στο νοτιοανατολική πόλη Γκαζιαντέπ για να δέχεται διεθνή βοήθεια, επεσήμανε η AFAD, προσθέτοντας ότι υπάρχει ανάγκη για ξηρά τροφή, κονσέρβες, παιδικές τροφές, κλινοσκεπάσματα και αντικείμενα προσωπικής υγιεινής.

Η τουρκική Ερυθρά Ημισέληνος έχει επίσης δημιουργήσει τέσσερις σταθμούς παροχής βοήθειας στη μεθόριο μεταξύ Συρίας και Τουρκίας.

Περισσότεροι από 170.000 σύροι πρόσφυγες έχουν καταγραφεί στις γειτονικές χώρες, ενώ ακόμη 1,2 εκατομμύριο άνθρωποι στο εσωτερικό της χώρας έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και έχουν αναζητήσει καταφύγιο σε δημόσια κτίρια και σχολεία, σύμφωνα με τον τοπικό συντονιστή ανθρωπιστικής βοήθειας του ΟΗΕ.

Εξάλλου, η Τουρκία θα κατασκευάσει τέσσερις νέους καταυλισμούς για να αντιμετωπίσει την αυξημένη εισροή προσφύγων: δύο στην Γκαζιαντέπ, έναν στην Καχραμανμαράς και έναν στην Οσμανίγε.

Επίσης, οι αρχές έχουν δημιουργήσει οκτώ πόλεις από σκηνές (πέντε στην επαρχία Χατάι, δύο στη Σανλιούρφα και μία στην Γκαζιαντέπ), καθώς και έναν καταυλισμό με προκατασκευασμένα σπίτια για 12.000 ανθρώπους στην επαρχία Κιλίς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk