Από μηχανής σωτήρας ο Βιντιάδης για την ΑΕΚ;

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΠΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε μέσω επιστολής προς την κιτρινόμαυρη εταιρία ο εφοπλιστής (με έδρα το Λονδίνο) κ. Δημήτρης Βιντιάδης.

Σύμφωνα με όσα επισήμως μεταφέρονται από την ΠΑΕ ΑΕΚ ο κ. Βιντιάδης (γιός του εφοπλιστή κ. Βασίλη Βιντιάδη) και επενδυτική τράπεζα με έδρα το Λονδίνο, η οποία στο παρελθόν είχε εκφράσει ενδιαφέρον να εμπλακεί στα μετοχικά μεγάλης αγγλικής ομάδας, επιθυμούν να εμπλακούν με τα διοικητικά της Ενωσης και να της παράσχουν τη σωτηρία λύση στην πλέον κρίσιμη περίοδο της ιστορίας κι ενώ φαίνεται ότι οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια προς την πτώχευσή της.

Με το εν λόγω έγγραφο το οποίο απεστάλη στα γραφεία της ΠΑΕ το βράδυ της Παρασκευής (17/8), ο εφοπλιστής κ. Βιντιάδης και η τράπεζα γνωστοποιούν στην ΑΕΚ ότι ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην εταιρεία και ζητούν έγγραφη άδεια προκειμένου να προχωρήσουν σε οικονομικό και νομικό έλεγχό της.

Υστερα από την εξέλιξη αυτή, ο νυν πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Ανδρέας Δημητρέλος συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ για την ερχόμενη Τρίτη (21/8), προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του ΔΣ. για τις εξελίξεις και τις διαδικασίες που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και ξεκινήσει άμεσα ο έλεγχος, στόχος των υποψήφιων επενδυτών θα είναι ως τα μέσα Σεπτεμβρίου να έχει περάσει, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, στην κατοχή το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών της εταιρείας.

Το who is who

Η οικογένεια Βιντιάδη έχει στην ιδιοκτησία της την εταιρεία Niva Shipping Ltd, την οποία ίδρυσε το 1978 ο Βασίλης Βιντιάδης. Πρόκειται για ναυτιλιακή εταιρεία μεταφοράς ξηρού φορτίου, με έδρα τον Πειραιά και γραφεία στην Μουμπάι (Ινδία), αλλά και το Ντουμπάι. Επίσης, συμφερόντων της οικογένειας Βιντιάδη είναι και η εταιρεία Global Oceanic Carriers, η οποία είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο ΑΙΜ του Λονδίνου από το 2005.

Μάλιστα, τότε ήταν η πρώτη αμιγώς ναυτιλιακή εταιρεία που κατάφερε να εισαχθεί στο χρηματιστήριο της βρετανικής πρωτεύουσας και -μόνο από αυτή τη διαδικασία- άντλησε το ποσό των 41 εκατ. δολαρίων…

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Δ. Βιντιάδης είναι δεδηλωμένος οπαδός της ΑΕΚ, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια αγοράζει εισιτήριο διαρκείας της ομάδας και παρακολουθεί τους αγώνες της όποτε του το επιτρέπουν οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk