5.500 χρήστες του Διαδικτύου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΕΕ για διαβούλευση

Τους 5.500 Ευρωπαίους έχει φτάσει, μέχρι στιγμής, ο αριθμός των πολιτών που συμμετείχαν στην ηλεκτρονική διαβούλευση με πρωτοβουλία της Κομισιόν για τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη και το μέλλον της ΕΕ

Τους 5.500 Ευρωπαίους έχει φτάσει, μέχρι στιγμής, ο αριθμός των πολιτών που συμμετείχαν στην ηλεκτρονική διαβούλευση με πρωτοβουλία της Κομισιόν για τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη και το μέλλον της ΕΕ.

Οι πληροφορίες που θα συγκεντρωθούν από την ευρύτερη τέτοιου είδους διαβούλευση στην ΕΕ θα γίνουν η βάση για την έκθεση της Κομισιόν για την ιθαγένεια τον επόμενο χρόνο. Η διαβούλευση ξεκίνησε στις 9 Μαΐου και ολοκληρώνεται στις 9 Σεπτεμβρίου.

«Καθώς η Ευρώπη αντιμετωπίζει μείζονες προκλήσεις, αν μη τι άλλο εξαιτίας της κρίσης στον χρηματοπιστωτικό τομέα και στον τομέα του δημόσιου χρέους, ο πολιτικός διάλογος περιστρέφεται όλο και περισσότερο γύρω από το θέμα του μέλλοντος της Ευρώπης τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα» αναφέρει σχετικά η Κομισιόν.

Κατά το τελευταίο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο, οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων συζήτησαν την ανάγκη να περάσει η Οικονομική και Νομισματική Ένωση σε νέα φάση, ωστόσο, επισημαίνει η Κομισιόν, «οποιαδήποτε περαιτέρω ενοποίηση στο οικονομικό και δημοσιονομικό πεδίο πρέπει να νομιμοποιηθεί στα μάτια των λαών της Ευρώπης».

Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να αξιοποιήσει την ευκαιρία αυτή προκειμένου να ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετάσχουν στη διαμόρφωση της αυριανής Ένωσης και να ακούσει τις απόψεις τους όσον αφορά το μέλλον της Ευρώπης.

«Η συνεχιζόμενη κρίση έδωσε το έναυσμα για μια εξαιρετικά αναγκαία δημόσια συζήτηση σχετικά με την κατεύθυνση προς την οποία βαδίζει η Ευρώπη. Για να καταστεί πραγματικά μη αναστρέψιμη η Οικονομική και Νομισματική Ένωση και να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη, είναι σημαντικό να αποκτήσουν πολίτες και επιχειρήσεις μια ιδέα για το πώς θα είναι διαμορφωμένη η Ευρώπη το 2020. Χαίρομαι που στο πλαίσιο αυτό έχουν επανέλθει στο προσκήνιο και συζητούνται προτάσεις για «Πολιτική Ένωση», για «Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία» ή ακόμη και για «Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης»», δήλωσε η Αντιπρόεδρος Βίβιαν Ρέντιγκ, Επίτροπος Δικαιοσύνης, Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και Ιθαγένειας της ΕΕ.

«Η δημόσια διαβούλευση που δρομολόγησε η Επιτροπή δείχνει ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τη συζήτηση αυτή. Είναι επίσης ενθαρρυντικό το γεγονός ότι οι περισσότερες απαντήσεις προέρχονται από νέους της Ευρώπης. Πιστεύω ακράδαντα ότι χρειαζόμαστε περισσότερη και όχι λιγότερη Ευρώπη για να βγούμε από την κρίση. Προς τούτο, πρέπει να έχουμε τους πολίτες με το μέρος μας. Σε τελική ανάλυση, η Ευρώπη αφορά τα δικαιώματα, τις ανησυχίες και το μέλλον τους. Συνεπώς, οι πολίτες είναι εκείνοι που πρέπει να μας καθοδηγούν στην πορεία μας προς μια ισχυρότερη και πιο ολοκληρωμένη Ευρώπη» κατέληξε.

Η διαβούλευση της Επιτροπής που φέρει τον τίτλο «Πολίτες της ΕΕ: Τα δικαιώματά σας, το μέλλον σας» περιλαμβάνει ερωτήσεις σχετικά με τα πρακτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες στην καθημερινότητά τους, όταν ασκούν τα δικαιώματά τους ως πολίτες της ΕΕ ή όταν θέλουν να επικαλεστούν τα θεμελιώδη δικαιώματα που έχουν κατοχυρωθεί στην νομοθεσία της ΕΕ.

Η Επιτροπή θέλει να πληροφορηθεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ευρωπαίοι όταν ταξιδεύουν στην Ευρώπη, όταν μετακομίζουν σε άλλη χώρα της ΕΕ, όταν ψηφίζουν ή θέτουν υποψηφιότητ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk