Επείγοντα προβλήματα στο χώρο της Υγείας τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης

Επείγοντα προβλήματα στο χώρο της Υγείας τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης | tovima.gr

Στην αυτοθυσία των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία επαφίονται πλέον οι παροχές υγείας στους πάσχοντες πολίτες. Οι Υγειονομικοί εργάζονται νύχτες, αργίες με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό, και από το νέο μισθολόγιο, οι πρόσθετες αμοιβές έγιναν «ψίχουλα». Το συνολικό αρχικό κονδύλι των πρόσθετων αμοιβών του έτους 2012 των 99.700 εκατ. € κουτσουρεμένο κατά 40% από το αντίστοιχο του έτους 2011 δεν επαρκεί.

Η σημερινή κυβέρνηση δεν πρέπει να συνεχίσει την ανάλγητη πολιτική της προηγούμενης και προσωπικά του ανεκδιήγητου κ. Λοβέρδου και οφείλει άμεσα να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα. Ήδη η ΠΟΕΔΗΝ έθεσε το πρόβλημα αυτό στη νέα κυβέρνηση και στηρίζει καλύπτοντας τις όποιες κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες των σωματείων προς την κατεύθυνση αυτή. ΙΑΤΡΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΠΓΝΠ – ΑΓ. ΑΝΔΡΕΑΣ Η επιμονή του συνδικαλιστικού κινήματος αναδεικνύει ζητήματα που είναι προς όφελος της κοινωνίας, νίκησε και τη γραφειοκρατία και τις υπηρεσιακές αγκυλώσεις.

Έτσι μετά την προ μηνός πρωτοβουλία του σωματείου εργαζομένων ΠΓΝΠ να διοργανώσει ειδική σύσκεψη για τον Ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό του Νοσοκομείου, υπεγράφη από την Περιφέρεια η απόφαση για την έναρξη των δημοπρατήσεων των συγκεκριμένων μηχανημάτων, τόσο του ΠΓΝΠ όσο και του Αγίου Ανδρέα.

Χαιρετίζουμε την εξέλιξη αυτή, ευελπιστούμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, θα ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί, ώστε τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα για τα νοσοκομεία να τεθούν σε λειτουργία προς όφελος των πασχόντων συμπολιτών μας. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Δημοσιεύονται σε ΦΕΚ οι οργανισμοί των Νοσοκομείων με υπογραφές των συναρμοδίων Υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης, με σημαντικές όμως αποκλίσεις από τις προτάσεις των διοικήσεων των Νοσοκομείων και των εργαζομένων. Εκτός του ότι είναι παράνομοι και πρέπει άμεσα να ανακληθούν, αφού δημοσιεύτηκαν σε προεκλογική περίοδο, οι οργανισμοί αυτοί, αν εφαρμοστούν από τα Νοσοκομεία, θα συρρικνώσουν τις υπηρεσίες τους και θα υποβαθμίσουν την ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών σε μια περίοδο που οι έλληνες είναι αντιμέτωποι με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Τα νοσοκομεία τα τελευταία χρόνια δεν διαθέτουν υλικά και φάρμακα με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία των ασθενών. Επείγοντα χειρουργεία αναβάλλονται και η τροφοδοσία διακόπτεται. Επιχειρούν να πετύχουν τους στόχους του προϋπολογισμού του 2012, μειώνοντας δραστικά τις κοινωνικές δαπάνες. Υπουργικές αποφάσεις και οι διοικητικές πράξεις του τέως Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας, είναι παράνομες καθότι δεν επιτρέπονται υπηρεσιακές πράξεις και μεταβολές από υπηρεσιακή κυβέρνηση.

Το Δελτίο Τύπου του τ. Υπουργού κ. Λοβέρδου για άμεση ανάκληση, ήταν παραπλανητικό. Η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις τελευταίες εκλογές, έχει την υποχρέωση αντιμετώπισης αυτού του σοβαρού προβλήματος που αφορά την προοπτική του ΕΣΥ. ΑΥΘΑΙΡΕΤΗ «ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΥΡΓΟΥ-ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ Καταγγέλλουμε την διοίκηση των διασυνδεομένων Νοσοκομείων Πύργου και Αμαλιάδας, που εν αγνοία της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας καθώς και της 6ης ΥΠΕ, έχει ξεκινήσει τη διαδικασία της συγχώνευσης των δύο νοσοκομείων. Θα πρέπει να καταλάβει η διοίκηση και προσωπικά η διοικήτρια κ. Φιλιπποπούλου, ότι δουλειά της είναι η παροχή υψηλών υπηρεσιών υγείας στους πάσχοντες πολίτες και όχι η άσκηση πολιτικής, αρμοδιότητα φυσικά, της εκάστοτε ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας.

Εκτός και επιθυμεί ηρωική έξοδο αλλά λάθος δρόμο διάλεξε γιατί κάτι τέτοιο γίνεται σε βάρος των πολιτών. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Σταμάτησε η χρηματοδότηση των νοσοκομείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Τα ασφαλιστικά ταμεία δεν αποδίδουν τα οφειλόμενα νοσήλια εξαιτίας της κακής οικονομικής κατάστασης που βρίσκονται. Οι προμηθευτές απειλούν με διακοπή της τροφοδοσίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις επείγουσες παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Οφείλει, η νέα ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να δείξει περισσότερο ενδιαφέρον και ευαισθησία από τους προκατόχους της.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk