Πρωτοβουλία Βεστερβέλε για κοινή δήλωση τέως Γερμανών ΥΠΕΞ υπέρ της ΕΕ

Πρωτοβουλία του Γερμανού υπουργού των Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε, προκειμένου να υπάρξει δήλωση όλων των εν ζωή διατελέσαντων υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας με την οποία να δηλώνεται η προσήλωσή τους στις αξίες της Ευρώπης, αποκαλύπτει το διαδικτυακό περιοδικό Spiegel Online

Πρωτοβουλία του Γερμανού υπουργού των Εξωτερικών Γκουίντο Βεστερβέλε, προκειμένου να υπάρξει δήλωση όλων των εν ζωή διατελέσαντων υπουργών Εξωτερικών της Γερμανίας με την οποία να δηλώνεται η προσήλωσή τους στις αξίες της Ευρώπης, αποκαλύπτει το διαδικτυακό περιοδικό Spiegel Online.

Πάντως, ο Γιόσκα Φίσερ, υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης Σρέντερ και πρώην ηγέτης των Πράσινων, αρνήθηκε ήδη την πρόσκληση, καθώς θεώρησε ότι πρόκειται περί κίνησης «όχι υπέρ της Ευρώπης, αλλά υπέρ του Βεστερβέλε».

Αναλυτικά το δημοσίευμα:

Σπανίως το Υπουργείο Εξωτερικών κινητοποιεί τόσες διασημότητες: Ο νυν υπουργός Γκουίντο Βεστερβέλλε σχεδιάζει μια κοινή εμφάνιση με τους προκατόχους του Χάνς Ντίτριχ Γκένσερ, Κλάους Κίνκελ, Γιόσκα Φίσερ και Φράνκ – Βάλτερ Στάινμαϊερ, προκειμένου να προειδοποιήσει για μία ενδεχόμενη απομάκρυνση από την ΕΕ, ενώ το σύνθημα θα είναι «Εμείς για την Ευρώπη».

Η σχεδιαζόμενη γι’ αυτήν την εβδομάδα εμφάνιση θα έπρεπε όμως να ματαιωθεί, καθώς λόγω του θανάτου του πατέρα του ο Στάινμαϊερ ακύρωσε όλα τα ραντεβού του για τις επόμενες μέρες. Σε κάθε περίπτωση όμως η εκδήλωση αναμένεται να πραγματοποιηθεί αργότερα. Ο έκτος εν ζωή γερμανός Υπουργός Εξωτερικών Βάλτερ Σέελ, δεν είναι σε θέση για λόγους υγείας να συμπράξει στην υπερκομματική αυτή δράση.

Με την ασυνήθιστη εμφάνιση αναμένεται να υπάρξει προειδοποίηση για τον αυξανόμενο ευρωσκεπτικισμό και για την ΕΕ ως μία πολιτιστική κοινότητα που υπερέβη την εσωτερική αγορά και το κοινό νόμισμα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk