Μπαχρέιν: Ο ακτιβιστής Ναμπίλ Ρατζάμπ καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση

Ο σιίτης Ναμπίλ Ράτζαμπ «καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για τη συμμετοχή του σε τρεις διαδηλώσεις που έγιναν χωρίς άδεια των αρχών», ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Μοχάμεντ αλ Τζίσι μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο Twitter. Ο Ρατζάμπ, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης τριών ετών για προσβολή των σουνιτών, ήταν παρών στην ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, αλλά ένας εκπρόσωπος του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του οποίου ο κατηγορούμενος είναι πρόεδρος, εμποδίστηκε να εισέλθει στην δικαστική αίθουσα και να καθίσει στο ακροατήριο.

Δικαστήριο του Μπαχρέιν καταδίκασε σήμερα τον υπέρμαχο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων Ναμπίλ Ρατζάμπ σε τρία χρόνια φυλάκιση για τη συμμετοχή του σε διαδηλώσεις που έγιναν χωρίς την άδεια των αρχών, ανέφερε ο συνήγορός του.

Ο σιίτης Ναμπίλ Ράτζαμπ «καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση για τη συμμετοχή του σε τρεις διαδηλώσεις που έγιναν χωρίς άδεια των αρχών», ανακοίνωσε ο δικηγόρος του Μοχάμεντ αλ Τζίσι μέσω του λογαριασμού του στον ιστότοπο Twitter.
Ο Ρατζάμπ, ο οποίος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης τριών ετών για προσβολή των σουνιτών, ήταν παρών στην ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, αλλά ένας εκπρόσωπος του Κέντρου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, του οποίου ο κατηγορούμενος είναι πρόεδρος, εμποδίστηκε να εισέλθει στην δικαστική αίθουσα και να καθίσει στο ακροατήριο.

Ο Ρατζάμπ καταδικάστηκε επίσης την 28η Ιουνίου σε πρόστιμο 300 δηναρίων (642 ευρώ) για περιύβριση αρχής.
Η Διεθνής Ομοσπονδία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (FIDH) κατήγγειλε τη νέα καταδίκη του ακτιβιστή και κάλεσε να «απελευθερωθεί χωρίς όρους» ο Ρατζάμπ.

«Ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα καταδικάσει σθεναρά αυτήν την απόφαση και θα ζητήσει την απελευθέρωση του Ναμπίλ Ρατζάμπ», ανέφερε η πρόεδρος της FIDH, η Σουχάιρ Μπελχάσεν, σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Η Διεθνής Αμνηστία είχε καλέσει χθες τις αρχές του Μπαχρέιν να απελευθερώσουν τον Ρατζάμπ, τον οποίο χαρακτηρίζει «κρατούμενο συνείδησης».

Ο Ρατζάμπ, «όπως και πολλοί άλλοι στο Μπαχρέιν (. . .) είναι ένας κρατούμενος συνείδησης, που έχει φυλακιστεί μόνον διότι εξέφρασε ειρηνικά το δικαίωμά του στην ελευθερία της έκφρασης», υπογράμμισε η οργάνωση.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk