Γνωρίζουμε το 98% του DNA των ποντικών

Διεθνής ομάδα ερευνητών από τη Βρετανία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το 98% του γονιδιώματος των ποντικών. Η εξέλιξη θεωρείται πολύ σημαντική αφού το γονιδίωμα των ποντικών θεωρείται από τους ειδικούς ένα από τα «κλειδιά» για την κατανόηση του πώς λειτουργούν τα ανθρώπινα γονίδια και το πώς τα γονίδια εμπλέκονται στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών.

Διεθνής ομάδα ερευνητών από τη Βρετανία, τον Καναδά και τις ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν το 98% του γονιδιώματος των ποντικών. Η εξέλιξη θεωρείται πολύ σημαντική αφού το γονιδίωμα των ποντικών θεωρείται από τους ειδικούς ένα από τα «κλειδιά» για την κατανόηση του πώς λειτουργούν τα ανθρώπινα γονίδια και το πώς τα γονίδια εμπλέκονται στην εμφάνιση διαφόρων ασθενειών. Τον συντονισμό των επιστημόνων είχε το κέντρο γονιδιακών ερευνών Wellcome Trust Sanger Institute στη Βρετανία.

«Επενδύοντας σε μεγάλες και συνδυασμένες ερευνητικές προσπάθειες καταφέραμε τελικά να είμαστε κυριολεκτικά ένα βήμα πριν την πλήρη αποκωδικοποίηση του γονιδιώματος του ποντικού. Ο χάρτης του DNA του ποντικού θα μας βοηθήσει να εντοπίσουμε περιοχές και γονίδια που παρουσιάζουν ομοιότητες με εκείνες του ανθρώπου» ο Σάιμον Γκρέγκορι, του Wellcome Trust Sanger Institute που ήταν ο επικεφαλής της έρευνας που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Nature.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Science
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk