Μετριοπάθεια!

Κατά τα φαινόμενα οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την ελληνική διάσωση. …

Μετριοπάθεια! | tovima.gr

Κατά τα φαινόμενα οι επόμενες ημέρες θα είναι κρίσιμες για την ελληνική διάσωση.

Η προσοχή εταίρων και δανειστών είναι στραμμένη και πάλι στην Αθήνα, όπου το οικονομικό επιτελείο επιλέγει το πακέτο των μέτρων και ο πρωθυπουργός προετοιμάζεται για την κρίσιμη επίσκεψή του σε Βερολίνο και Παρίσι.

Η δημοσιότητα για τη χώρα μας παραμένει σκληρή στην Ευρώπη και όλα δείχνουν ότι τα μέτρα δεν θα είναι τα απλούστερα, θα αφαιρούν πόρους και δυνάμεις από μεγάλα τμήματα της ελληνικής κοινωνίας, μεταφέροντας κύματα ανασφάλειας στους εκδρομείς του Αυγούστου οι οποίοι έπειτα από μια μικρή ανάπαυλα μαζεύουν σιγά- σιγά τις αποσκευές τους και θα αρχίσουν να επιστρέφουν από την επόμενη εβδομάδα στην πρωτεύουσα.

Δεν χωρεί λοιπόν καμία αμφιβολία ότι στα τέλη Αυγούστου και πολύ περισσότερο τον Σεπτέμβριο η χώρα θα δοκιμασθεί και η κοινωνία θα βρεθεί ακόμη μια φορά αντιμέτωπη με το δίλημμα: μέτρα και παραμονή στην ευρωζώνη ή άρνηση και επιστροφή στη δραχμή. Και επειδή όπως όλα δείχνουν τούτη τη φορά θα είναι όντως η τελευταία, το εσωτερικό μέτωπο είναι απαραίτητο να παραμείνει αρραγές και ψύχραιμο στις αντιδράσεις του.

Ο ελληνικός λαός έχει υποστεί τα πάνδεινα τα τελευταία τρία χρόνια. Η προσπάθεια που έχει κάνει είναι μεγάλη και είναι ζήτημα χρόνου να αρχίσουν να αποδίδουν οι κόποι και οι θυσίες του. Υπό αυτή την έννοια θα είναι δυστυχές το γεγονός ν’ αποκάμει στα τελειώματα.

Γι’ αυτό επιβάλλεται απ’ όλες τις πλευρές μετριοπάθεια. Ιδιαιτέρως από εκείνους που διεκδικούν μετά πάθους να αναλάβουν τις τύχες της χώρας. Οφείλουν να γνωρίζουν πως είναι αλλιώς να διεκδικείς κι αλλιώς να φέρεις ακεραία την ευθύνη διακυβέρνησης μιας χώρας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γνώμες
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk