Ολι Ρεν: Η Ισπανία δεν έχει προκαταλήψεις για το θέμα του δανεισμού

H κυβέρνηση της Ισπανίας αντιμετωπίζει «με ανοιχτό μυαλό» το ενδεχόμενο να υποβάλλει ένα νέο αίτημα για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους εταίρους της, δήλωσε ο Όλι Ρεν, τονίζοντας πάντως ότι «καμία απόφαση» δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής

H κυβέρνηση της Ισπανίας αντιμετωπίζει «με ανοιχτό μυαλό» το ενδεχόμενο να υποβάλλει ένα νέο αίτημα για την παροχή οικονομικής βοήθειας στους εταίρους της, δήλωσε ο Όλι Ρεν, τονίζοντας πάντως ότι «καμία απόφαση» δεν έχει ληφθεί μέχρι στιγμής.

«Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε δράση σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα (δανεισμού) από ένα κράτος-μέλος (της ΕΕ). Εξ όσων αντιλαμβάνομαι, η ισπανική κυβέρνηση δεν έχει προκαταλήψεις για το ζήτημα, αν και δεν έχει ληφθεί απόφαση για αυτό» είπε ο Ρεν στη διάρκεια συνέντευξης στο τηλεοπτικό πρόγραμμα του πρακτορείου Bloomberg.

Αν και αρχικά είχε απορρίψει το ενδεχόμενο, πλέον η Μαδρίτη δεν αποκλείει το να υποβάλλει ένα τέτοιο αίτημα στην ΕΕ, με δεδομένα τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει να αναχρηματοδοτήσει το χρέος της δανειζόμενη από τις αγορές.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη Σύνοδο Κορυφής της 29ης Ιουνίου, η Μαδρίτη εξασφάλισε την έγκριση της ΕΕ για την εκταμίευση έως 100 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, με αντάλλαγμα την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων στον χρηματοπιστωτικό τομέα και την δέσμευση να μειώσει το έλλειμμά της.

Αναφερόμενος στην κρίση χρέους στην ευρωζώνη συνολικά, ο Ρεν αναγνώρισε ότι «δυστυχώς» δεν υπάρχει μια γρήγορη λύση και ότι η κατάσταση απαιτεί μια «μακρά προσπάθεια» μεταρρυθμίσεων από πλευράς της ΕΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk