Σε ύφεση η πυρκαγιά στις Κανάριες Νήσους

Βελτιώνεται ελαφρώς η κατάσταση με την πυρκαγιά που έχει κατακάψει το νησί Λα Γόμερα στις Κανάριες Νήσους και έχει ως τώρα καταστρέψει περισσότερα από 4 χιλιάδες εκτάρια βλάστησης. Οπως αναφέρεται, η πυρκαγιά έχει αρχίσει να υποχωρεί και είναι δυνατή η σταδιακή επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους, αν και ένα μεγάλο τμήμα από αυτά έχει απανθρακωθεί

Βελτιώνεται ελαφρώς η κατάσταση με την πυρκαγιά που έχει κατακάψει το νησί Λα Γόμερα στις Κανάριες Νήσους και έχει ως τώρα καταστρέψει περισσότερα από 4 χιλιάδες εκτάρια βλάστησης. Οπως αναφέρεται, η πυρκαγιά έχει αρχίσει να υποχωρεί και είναι δυνατή η σταδιακή επιστροφή των κατοίκων στα σπίτια τους, αν και ένα μεγάλο τμήμα από αυτά έχει απανθρακωθεί.

Πολλοί από όσους άρχισαν να επιστρέφουν στα σπίτια τους από τη Δευτέρα το βράδυ τα βρήκαν κατακαμμένα, όπως επίσης και τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις τους.

Οι αρχές των Καναρίων Νήσων ζητούν από τις 4 Αυγούστου όταν και ξέσπασε η πυρκαγιά επιπλέον δυνάμεις πυρόσβεσης για να συνεισφέρουν στο έργο. Η πυρκαγιά τέθηκε προσωρινά υπό έλεγχο την Παρασκευή, αλλά υπήρξε αμέσως αναζωπύρωση.

Εως την Τρίτη το βράδυ, 14 αεροσκάφη συμμετείχαν στην προσπάθεια κατάσβεσης, εκ των οποίων τα δύο προέρχονταν απο το Μαρόκο.

Μετά τη χθεσινή νύκτα, έπειτα από τριήμερη σκληρή μάχη με τις φλόγες, οι υπηρεσίες κατάσβεσης εκφράζουν αισιοδοξία, καθώς στη διάρκεια της νύκτας οι άνεμοι άλλαξαν διεύθυνση, διευκολύνοντας το έργο της κατάσβεσης, ενώ οι πυροσβέστες ελπίζουν επίσης και σε μείωση των υψηλών θερμοκρασιών από σήμερα.

Συνολικά, 4.000 εκτάρια απανθρακώθηκαν, σε μέγα τμήμα τους στον φυσικό δρυμό του Γκαραχονάι, ένα οικολογικό πάρκο που έχει χαρακτηρισθεί Παγκόσμια Κληρονομιά από την ΟΥΝΕΣΚΟ και φιλοξενεί πολλά σημαντικά ενδημικά φυτικά είδη, που θυμίζουν τα υποτροπικά δάση της τριταίας εποχής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk