Παραίτηση του προέδρου της ΚΕΔ με αιχμές

Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας υπέβαλε ο Χρήστος Σάββας, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελίες για τον τρόπο καταρτισμού των πινάκων των διαιτητών

Την παραίτησή του από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας υπέβαλε ο Χρήστος Σάββας, ο οποίος προχώρησε σε καταγγελίες για τον τρόπο καταρτισμού των πινάκων των διαιτητών.

Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη τους χαρακτήρισε «στημένους» και έκανε λόγο για «νταβατζήδες» που «εκβιάζουν τους πρόεδρους των Ενώσεων».

Ειδικότερα ο Χρήστος Σάββας είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ:

«Φάνηκε καθαρά ότι οι κύριοι Σαρρής, Μπριάκος και Δούρος είχαν έτοιμους τους πίνακες εδώ και μέρες και δεν ήθελαν να συμμετέχω εγώ γιατί θα είχα αντιρρήσεις. Την Τρίτη είχαν συνεδριάσει και ο κ. Σαρρής μου είπε να μην είμαστε παρών λόγω των εκλογών ώστε να μην τους δώσουμε δικαίωμα να λένε.

Είπα ότι δεν έχω αντίρρηση να μην είμαι στη συνεδρίαση αλλά ότι θέλω να ξέρω τους πίνακες. Ο κ. Σαρρής μου είπε ότι θα με πάρει τηλέφωνο να με ενημερώσει αλλά δεν με πήρε ποτέ. Οι πίνακες ήταν έτοιμοι και αποδείχθηκε από το ότι βγήκαν μέσα σε μισή ώρα ενώ άλλες φορές έκαναν δύο μέρες να βγουν. Δεν έπρεπε να το κάνει αυτό ο κ. Σαρρής και οι άλλοι δυο της επιτροπής. Ήθελαν να εκδικηθούν κάποιες ενώσεις που δεν υπέκυψαν στους εκβιασμούς. Αλλά θα το βρουν μπροστά τους.

Δεν ήθελαν να είμαι εκεί γιατί ξέρω πιο πολλά για το ποδόσφαιρο και την διαιτησία από τον κ. Σαρρή και θα είχα αντιρρήσεις. Θα παραιτηθώ από την ΚΕΔ αύριο αλλά θα κρίνω τους ορισμούς γιατί έμαθα ότι ξεπληρώθηκαν γραμμάτια και άλλα πολλά. Ο κ. Σαρρής ήθελα να με κάνει συμμέτοχο. Αν δεν πήγαινα στην συνεδρίαση οι ενώσεις θα νόμιζαν ότι συμμετείχα σε αυτό που έγινε. Όλα ήταν στημένα, οι πίνακες έχουν βγει εδώ και δέκα μέρες.

Εγώ θέλοντας να διαφυλάξω την δική μου αξιοπρέπεια κατέβηκα στην Αθήνα για να μην φάνει ότι συναινώ σε αυτό που έγινε. Πήγα στην ΕΠΟ και έφυγα. Αργότερα έμαθα ότι φοβηθήκαν μην γυρίσω πίσω και πήγαν σε ξενοδοχείο και όταν έμαθαν ότι μπήκα στο αεροπλάνο γύρισαν στην ΕΠΟ. Έγινε μια διαδικασία-εξπρές! Άλλες φορές έκαναν δυο μέρες. Θα αρχίσουν να βγαίνουν ένας-ένας οι πρόεδροι των ενώσεων που εκβιάστηκαν. Εκβιάζονται οι πρόεδροι των ενώσεων. Τους λένε ότι αν δεν στείλουν ένα χαρτί θα βγάλουν τον διαιτητή τους από τον πίνακα. Είναι γνωστό αυτό. Αυτό το παιχνίδι γινόταν. Εκβιάζονταν από τον κύκλο του κ. Σαρρή. Έχει και νταβαντζήδες γύρω του ο κ. Σαρρής. Εγώ είπα να μείνουν απλά οι παλιοί πίνακες και η νέα επιτροπή μετά τις εκλογές να κάνει αξιολογήσεις αλλά σε κάποιους δεν άρεσε αυτό γιατί είχαν τάξει διάφορα».

Η επιστολή παραίτησης που απέστειλε στιν πρόεδρο της ΕΠΟ και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου αναφέρει τα εξής:

«Κύριε πρόεδρε

Μετά την ανακοίνωση ότι η ΚΕΔ ολοκλήρωσε τις αξιολογήσεις των διαιτητών έχω να δηλώσω τα εξής: «Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας αξιολόγησης διαιτητών και παρατηρητών διαιτησίας -μέσα στο απίστευτο και όμως αληθινό διάστημα της μισής ώρας- ολοκληρώθηκε και η χρονική της διάρκεια αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ στην σχετική διαδικασία από καταβολής ΚΕΔ.

Με την διαδικασία-παρωδία, που αγγίζει τα όρια του σκανδάλου, τα δύο μέλη της ΚΕΔ (Δούρος, Μπριάκος), απόντος του τρίτου μέλους (Βασάρας) ανακοίνωσαν τους νέους πίνακες διαιτητών και παρατηρητών όπως τους είχαν παραδοθεί από τον ενορχηστρωτή της παρωδίας, τον κύριο Σαρρή, πρόεδρο της ΚΕΔ.

Επειδή οι αξίες και τα πιστεύω μου, καθώς και η πολύχρονη θητεία μου στον χώρο, δεν μου επιτρέπουν να συμβιβάζομαι με τέτοιου είδους πρωτοφανής καταστάσεις, ανακοινώνω την παραίτησή μου από την θέση του αναπληρωτή προέδρου της ΚΕΔ, μια θέση που δεν έχει απολύτως καμία αξία μετά τα όσα συνέβησαν.

Αν ο κύριος Σαρρής και η παρέα του θέλουν να φέρουν αυτό το ύφος στο ελληνικό ποδόσφαιρο και νομίζουν ότι με αυτό τον τρόπο εκδικούνται τις ενώσεις ή επιδιώκουν να τις προσελκύσουν, τους πληροφορώ ότι πλανώνται πλάνην οικτράν.

Τα αποτελέσματα αυτής της αήθους διαδικασίας θα τα εισπράξουν σύντομα από τις ενώσεις».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk