Mπροστά σε οικονομικό «ναυάγιο» ακτοπλοϊκές εταιρείες

Σανίδα σωτηρίας αναζητούν άμεσα οι ακτοπλόοι καθώς, όπως λένε, από τον επόμενο μήνα αρκετές εταιρείες του κλάδου θα αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μετά τη βουτιά της φετινής σεζόν, που… κορυφώθηκε αυτές τις ημέρες με την ισχνή έξοδο του Δεκαπενταύγουστου

Σανίδα σωτηρίας αναζητούν άμεσα οι ακτοπλόοι καθώς, όπως λένε, από τον επόμενο μήνα αρκετές εταιρείες του κλάδου θα αντιμετωπίσουν πολύ σοβαρά οικονομικά προβλήματα, μετά τη βουτιά της φετινής σεζόν, που… κορυφώθηκε αυτές τις ημέρες με την ισχνή έξοδο του Δεκαπενταύγουστου.
Το υπουργείο Ναυτιλίας από την πλευρά του παρακολουθεί τις εξελίξεις, χωρίς φυσικά να διαθέτει τη λύση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης και της αλληλοτροφοδοτούμενης ύφεσης που συνεχώς βαθαίνει.

Ο υπουργός Κωστής Μουσουρούλης μιλώντας πρόσφατα στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής έδωσε την «ρότα» που θα ακολουθήσει στο τομέα της ακτοπλοΐας στη βάση της προσπάθειας να μην γίνει περικοπή δρομολογίων ή προσεγγίσεων, προκειμένου να μην διαταραχθεί η οικονομική και κοινωνική ζωή των νησιών.

Αλλά φορείς της ακτοπλοΐας σημειώνουν ότι καθώς από το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου προκύπτει το 85% του ετήσιου τζίρου τους, οι εταιρείες έχοντας βγει από έναν δύσκολο χειμώνα σε ένα υποτονικό καλοκαίρι, είναι βέβαιο ότι θα αντιμετωπίσουν ζήτημα επιβίωσης από τον Σεπτέμβριο.

Τα μηνύματα ήδη δεν είναι θετικά καθώς τον Ιούλιο η κίνηση ήταν μειωμένη κατά 20 – 30% και πλέον αναμένονται τα αποτελέσματα του Αυγούστου, με δεδομένο ότι το μεγαλύτερο κύμα των αδειούχων αναχωρεί από την πρωτεύουσα τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού. Αν, όπως δείχνει η τάση, η πτώση της επιβατικής κίνησης παραμείνει στα ίδια επίπεδα η εικόνα θα είναι ακόμα πιο δύσκολη.

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν σε αυτές τις συνθήκες πως μια από τις ενδεχόμενες λύσεις που θα μπορούσαν να εξετάσουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα ήταν η συγχώνευση επιχειρήσεων.

Στο υπουργείο μελετώνται αλλαγές στον χώρο της ακτοπλοΐας με μείωση του ΦΠΑ στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια και με τη δημιουργία μιας Ρυθμιστικής Αρχής Λιμένων, που θα αναλάβει τον σχεδιασμό ενός νέου, σύγχρονου και ελκυστικού πλαισίου ανάπτυξης των δικτύων των θαλάσσιων μεταφορών, αλλά τίποτα από αυτά δεν είναι για την ώρα άμεσης εφαρμογής.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Ρυθμιστική Αρχή αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία της από τη σεζόν 2013 – 2014 και παράλληλα στο πλαίσιό της θα δημιουργηθεί Διεύθυνση, η οποία θα αντικαταστήσει το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών με τη μορφή που λειτουργεί σήμερα.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Μουσουρούλης οι μελέτες που έχουν δημοσιευτεί δείχνουν ότι η ελληνική ακτοπλοΐα καταγράφει φέτος τις μεγαλύτερες ζημιές στην ιστορία της και οι προβλέψεις για το μέλλον δεν περιλαμβάνουν σταθεροποίηση, αλλά πολύ χειρότερα σενάρια.

«Η αναμενόμενη επιδείνωση της κατάστασης αντιλαμβάνεστε ότι τους χειμερινούς μήνες θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα», έχει παραδεχθεί ο υπουργός.

Πάντως ως προς το οργανωτικό σκέλος των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών την επόμενη μέρα η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων προβλέπεται να αναλάβει το σχεδιασμό, την οργάνωση και τη λειτουργία των εσωτερικών και εξωτερικών ακτοπλοϊκών συνδέσεων, συμπεριλαμβανομένου και του εμπλουτισμού των τοπικών συνδέσεων.

Στις αρμοδιότητές της θα περάσει η μελέτη των γραμμών που θα συγκροτούν τα βασικά δρομολόγια, η ομαδοποίησή τους σε περιοχές εκμετάλλευσης, δηλαδή σε γεωγραφικές ενότητες, εντάσσοντας σε αυτές και τις άγονες γραμμές, βάσει ποιοτικών κριτηρίων όσον αφορά στα πλοία και τις υπηρεσίες, και τέλος, η δημοπράτηση των ζωνών σε αναδόχους εκμετάλλευσης.

Με το νέο καθεστώς προβλέπεται για πρώτη φορά, «εκτός από τη βασική υποχρέωση που θα καθορίζεται στις προκηρύξεις, οι ανάδοχοι, ανάλογα με τους όρους εκμετάλλευσης που θα προτείνουν και επί των οποίων θα βαθμολογούνται και θα επιλέγονται, να έχουν τη δυνατότητα να αυξομειώνουν τα δρομολόγια σύμφωνα με τις ανάγκες της κίνησης κάθε περιόδου. Σε περίπτωση αδυναμίας του αναδόχου να καλύψει εξ ιδίων μέσων τις ανάγκες, θα μπορεί να δραστηριοποιείται επικουρικά και περιστασιακά ο μειοδότης ή κάποιος νέος ανάδοχος για έκτακτες ανάγκες». Σύμφωνα με τον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας οποιαδήποτε άλλη λύση «συνιστά διαχείριση της μιζέριας».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk