Η ύφεση εξαπλώνεται στην Ευρώπη

Το ευρωπαϊκό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 0,4% στο β’ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat. Σε σχέση με το α΄ τρίμηνο, το ΑΕΠ της ευρωζώνης συρρικνώθηκε 0,2%. Οι κινήσεις ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις, καθώς οι αναλυτές περίμεναν ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα είναι -0,2 στο τρίμηνο και -0,4% στο 12μηνο. Σημειώνεται ότι στο α΄ τρίμηνο το ΑΕΠ της ευρωζώνης είχε μείνει αμετάβλητο, ενώ στο 12μηνο είχε μειωθεί 0,1%.

Το ευρωπαϊκό ΑΕΠ συρρικνώθηκε 0,4% στο β’ τρίμηνο σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που ανακοίνωσε η Eurostat.

Σε σχέση με το α΄ τρίμηνο, το ΑΕΠ της ευρωζώνης συρρικνώθηκε 0,2%.

Οι κινήσεις ευθυγραμμίστηκαν με τις προβλέψεις, καθώς οι αναλυτές περίμεναν ότι η ανάπτυξη του ΑΕΠ θα είναι -0,2 στο τρίμηνο και -0,4% στο 12μηνο. Σημειώνεται ότι στο α΄ τρίμηνο το ΑΕΠ της ευρωζώνης είχε μείνει αμετάβλητο, ενώ στο 12μηνο είχε μειωθεί 0,1%.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν στοιχεία για τις οικονομίες της Γερμανίας και της Γαλλίας. Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό μόλις (0,3% το β’ τρίμηνο) αλλά καλύτερο του αναμενόμενου. Αντίθετα η γαλλική παρέμεινε στάσιμη.

Το αρνητικό νέο για την Γερμανία ήταν η ανακοίνωση του δείκτη οικονομικής εμπιστοσύνης (ZEW). Διαμορφώθηκε τον Αύγουστο στο -25,5 σε σχέση με -19,6 τον Ιούλιο. Οι αναλυτές περίμεναν, αντιθέτως, μικρή βελτίωση του δείκτη ώστε να διαμορφώνεται τον Αύγουστο στο -18.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk