ΑΕΚ: Ο Φωτίου αρνείται τον ρόλο του «σωτήρα»

Δεν της φτάνουν τα τεράστια οικονομικά – διοικητικά προβλήματά της, δεν αρκεί που είναι παρατημένη από τους α-μέτοχους ιδιοκτήτες της, η πολύπαθη ΑΕΚ έχει να αντιμτωπίσει και τους υποτιθέμενους επενδυτές που κάθε τρεις και λίγο εμφανίζονται με σκόπο να την βοηθήσουν, ωστόσο στην πορεία το βάζουν στα πόδια.

Δεν της φτάνουν τα τεράστια οικονομικά – διοικητικά προβλήματά της, δεν αρκεί που είναι παρατημένη από τους α-μέτοχους ιδιοκτήτες της, η πολύπαθη ΑΕΚ έχει να αντιμτωπίσει και τους υποτιθέμενους επενδυτές που κάθε τρεις και λίγο εμφανίζονται με σκόπο να την βοηθήσουν, ωστόσο στην πορεία το βάζουν στα πόδια.

Σε τέτοια περίπτωση εξελίσσεται και ο κ. Αλκης Φωτίου, ομογενής της Ελβετίας ο οποίος εμφανίστηκε πρόθυμος να συνδράμει οικονομικά προκειμένου η ΑΕΚ να αποκτήσει τρεις ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα τους Κατίδη και Γιαννιώτα από τον Αρη πληρώνοντας τις ρήτρες που προβλέπουν τα συμβόλαιά τους και τον Μητρόπουλο από τον Παναιτωλικό καταβάλλοντας τις 150.000 ευρώ που αξιώνει η διοίκηση της ομάδας του Αγρινίου προκειμένου να παραχωρήσει τον ταλαντούχο μέσο.

Συνολικά ο κ. Φωτίου είχε αρχικώς δεσμευτεί να δώσει περίπου 500.000 ευρώ για την απόκτηση των τριών προαναφερθέντων ζητώντας ως αντάλλαγμα το 70% των δικαιωμάτων τους! Ωστόσο όταν αποκαλύφθηκε η ταυτότητά του προχώρησε στην ακόλουθη ανακοίνωση οπισθοχώρησης:

«Η World Eleven Hellas με την παρούσα ανακοίνωση, και εξουσιοδοτημένη από τον κ. Αλκιβιάδη Φωτίου, θα ήθελε να ενημερώσει δημόσια (αν και δεν επιθυμούσε καμία δημοσιοποίηση ο ίδιος ούτε και το γραφείο μας) τον φίλαθλο κόσμο της ΑΕΚ σχετικά με τις προθέσεις του Έλληνα επιχειρηματία ώστε να μην υπάρχουν παρερμηνείες και να μην δημιουργούνται ελπίδες εκεί που δεν υπάρχουν.
Ο κ. Φωτίου είναι επιχειρηματίας, 42 ετών και μόνιμος κάτοικος Ελβετίας και παρόλο που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο εξωτερικό διατηρεί ΜΟΝΟ την ελληνική υπηκοότητα, καθώς και μεγάλη αγάπη για την Ελλάδα και την ΑΕΚ. Παρακολουθώντας τις εξελίξεις των τελευταίων ετών στην αγαπημένη του ομάδα επιθυμούσε και έψαχνε τρόπους να βοηθήσει με τις όποιες δυνάμεις διαθέτει, και με αυτό το σκεπτικό ήρθε το 2011 σε επαφή με τους Supporters αλλά και με τον κ. Αδαμίδη, τότε πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ. Δυστυχώς σε εκείνη την φάση δεν ολοκληρώθηκε κάποια ενέργεια του για διάφορους λόγους που είχαν να κάνουν με τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και μόνο παρόλο την αγαστή συνεργασία που είχαμε με την τότε διοίκηση της ομάδος.
Σε καμία περίπτωση πάντως δεν διατηρεί προσωπική φιλία με ΚΑΝΕΝΑΝ εκ των πρωταγωνιστών στα διοικητικά της ΑΕΚ τώρα ή παλαιότερα, και η επιθυμία του να προσφέρει αν αυτό είναι εφικτό, προέρχεται μόνο από την αγάπη του για την ομάδα την οποία επιθυμεί να συνδυάσει με μια καινούρια επιχειρηματική δραστηριότητα στον χώρο του ποδοσφαίρου. Επίσης σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να δημιουργηθεί η εντύπωση πως είναι «σωτήρας» ή μεγαλοεπενδυτής μια και κατά την παρούσα φάση δεν του επιτρέπει ούτε ο χρόνος αλλά ούτε η οικονομικές του δυνατότητες να αναλάβει τέτοιο ρόλο.
Ο κ. Φωτίου ήρθε σε επαφή με τον κ. Μαύρο και τον κ. Τσιάρτα, παρουσία και του κ. Γρηγορίου, και ενώ αρχικά έκανε μια πολύ μικρή συμμετοχή στην ΑΜΚ για συναισθηματικούς λόγους, πρότεινε κάποιους τρόπους βοήθειας πρός την ομάδα χωρίς τίποτα να έχει οριστικοποιηθεί ή να έχει αποφασισθεί. Η δυσκολία του όλου εγχειρήματος λόγω των προβλημάτων που μαστίζουν την ΠΑΕ αλλά και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, σε συνδιασμό με την διαπραγμάτευση επί ουσιαστικών θεμάτων που είναι σε εξέλιξη δεν επιτρέπει την όποια άλλη τοποθέτηση επί του συγκεκριμένου θέματος.
Για τον κ. Φωτίου
World Eleven Hellas – Γιάννης Γλυκός».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αθλητισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk