Σύνδεση του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης με τον ΕΟΠΥΥ

Το νέο σύστημα παρακολούθησης της συνταγογράφησης παρουσιάστηκε σήμερα στην έδρα του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά

Το νέο σύστημα παρακολούθησης της συνταγογράφησης παρουσιάστηκε σήμερα στην έδρα του Ενιαίου Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) παρουσία του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Μάριου Σαλμά. Στόχος είναι ο ΕΟΠΥΥ να μπορεί να παρακολουθεί καθημερινά σε πραγματικό χρόνο όλες τις συνταγές που συνταγογραφούνται και εκτελούνται. Έως σήμερα το ταμείο είχε τη δυνατότητα να ενημερώνεται ανά δίμηνο, οπότε εντοπίζονταν εκ των υστέρων υπερβάσεις, που δεν ήταν δυνατό να ελεγχθούν.

Σύμφωνα με καταγγελίες, πολλές φορές και γιατρών για συναδέλφους τους, σε αρκετές περιπτώσεις συνταγογραφούνταν για παράδειγμα παραπλήσιες και αλληλοκαλυπτόμενες παρακλινικές εξετάσεις πέραν της αναγκαίας. Αποτέλεσμα από μια επίσκεψη ο γιατρός να βγάζει ακόμη και τα διπλάσια χρήματα άμεσα από τη συμμετοχή τους ασθενούς και να χρεώνει τον ΕΟΠΥΥ με αχρείαστες εξετάσεις.

Τα στοιχεία τα οποία θα προκύπτουν τώρα από τη συγκεκριμένη διαδικασία είναι ο αριθμός των συνταγών που συνταγογραφούνται, το μέσο κόστος ανά συνταγή, το φαρμακείο στο οποίο εκτελούνται, η δαπάνη που προκαλεί κάθε γιατρός και συνεπώς ποιοι γιατροί υπερβαίνουν τον μέσο όριο των επισκέψεων.

«Επανασχεδιάζουμε τον ΕΟΠΥΥ του 2020 χτίζοντας γερές βάσεις, τον δεύτερο μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της Ευρώπης», δήλωσε ο κ. Σαλμάς μετά το τέλος της παρουσίασης. Και πρόσθεσε: «Δίνουμε αξία στον ιδρώτα των ασφαλισμένων. Η παρακολούθηση της συνταγογράφησης σε πραγματικό χρόνο θα οδηγήσει σε εξορθολογισμό της φαρμακευτικής δαπάνης. Για να το επιτύχουμε αυτό δεν δαπανήσαμε ούτε ένα ευρώ».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk