«Ξένιος Ζευς»: απολογισμός Σαββατοκύριακου

Συνεχίζεται, εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης, ο «Ξένιος Ζευς», τόσο στο Κέντρο της ΑΘήνας, όσο και στην περιοχή του Έβρου, όπου οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ενισχύθηκαν με 16 εκπαιδευμένους αστυνομικούς σκύλους (οκτώ στην Αλεξανδρούπολη και οκτώ στην Ορεστιάδα). Την Κυριακή προσήχθησαν 408 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και συνελήφθησαν δέκα, διότι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.

Συνεχίζεται, εν μέσω πολιτικής αντιπαράθεσης, ο «Ξένιος Ζευς», τόσο στο Κέντρο της ΑΘήνας, όσο και στην περιοχή του Έβρου, όπου οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. ενισχύθηκαν με 16 εκπαιδευμένους αστυνομικούς σκύλους (οκτώ στην Αλεξανδρούπολη και οκτώ στην Ορεστιάδα).

Την Κυριακή προσήχθησαν 408 αλλοδαποί σε Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και συνελήφθησαν δέκα, διότι δεν πληρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις παραμονής στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής, όπως προαναφέρθηκε, έχουν γίνει συνολικά 7.361 προσαγωγές αλλοδαπών και 1.596 συλλήψεις από την έναρξη της επιχείρησης.

Συνελήφθησαν επίσης δέκα άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παράνομη οπλοκατοχή, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παρακώλυση κυκλοφορίας οχημάτων σε φωτεινούς σηματοδότες.

Επιπρόσθετα, διενεργήθηκαν 52 έρευνες σε σπίτια παρουσία εννέα εισαγγελικών λειτουργών.

Από την Οικονομική Αστυνομία ελέγχθηκαν 103 καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, εμπορικά και παροχής υπηρεσιών, βεβαιώθηκαν 64 φορολογικές παραβάσεις, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί και κατασχέθηκαν 2 ταμειακές μηχανές.

Παράλληλα εντοπίστηκαν τρεις αποθήκες με συνολικά 2,6 εκατομμύρια είδη παρεμπορίου.

Τέλος, ελέγχθηκαν 27 οίκοι ανοχής και συνελήφθησαν 59 άτομα (αλλοδαποί και ημεδαποί) για παραβάσεις περί ηθών.

Για 27 εξ αυτών κινήθηκε η διαδικασία διοικητικής απέλασης. Προσήχθησαν επίσης, από υπαίθριους χώρους 181 εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) σε βάρος των οποίων υποβλήθηκαν ισάριθμες μηνύσεις. Δέκα εξ’ αυτών βρέθηκαν θετικές στο ιό HIV.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk