Οι μαθητικές διακρίσεις

Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για την ποίηση βραβεύθηκε η Αδαμαντία Σαρρή από το δεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Χώρας με το ποίημα «Θάλασσα». Επαινο πήραν οι Αγγελική και Ιωάννα Στρατή από το εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Μπατσίου για το ποίημά τους «Πόσο μου μοιάζεις, θάλασσα».
Στο διήγημα βραβεύθηκε η Μαρία Κάιο από το εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Μπατσίου για το διήγημα φαντασίας με τίτλο «Ο Τζακ και οι θαλάσσιοι κύκνοι». Τον έπαινο στο διήγημα έλαβε η Αργυρώ Παπαθεοχάρη από το δεκαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Χώρας για την «Πέρλα της μελωδίας»
Στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσιο) το πρώτο βραβείο στο διήγημα έλαβε η Λασκαρώ Χαλά από το Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Ανδρου για το έργο της «Το όνειρο ενός γίγαντα», ενώ έπαινο έλαβε η Φραγκούλα Πιπέρα από το Εμπειρίκειο Γυμνάσιο Ανδρου για το επίκαιρο διήγημα «Σώστε τη θάλασσα». Τέλος, στα λύκεια και ΕΠΑΛ δόθηκαν δύο ισότιμα βραβεία διηγήματος: στη Μαρινέλλα Φερζάι από το Γενικό Λύκειο Ανδρου για το έργο «Οι τρικυμίες της ζωής» και στην Αλεξάνδρα Σαντούκα-Μπασάκου από το Γενικό Λύκειο Γαυρίου για το έργο «Ο αφανής ναύτης και το ταξίδι της ζωής του».
Στην κατηγορία της ποίησης βραβεύθηκαν με έπαινο η Αυγουστίνα Ζαΐμη από το Γενικό Λύκειο Ανδρου για το ποίημά της «Η νύχτα» και η Ελένη-Μιχαέλα Μπενέκα από το Γενικό Λύκειο Ανδρου για το ποίημά της «Altum».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτισμός
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Ο πίνακας που «γέρνει» Ο Γκαλάτσι-Γκαλάτσι φρόντισε να ενημερώσει τον ιδιοκτήτη γύρω από τα νέα, υπερσύγχρονα συστήματα που κρατούν ανέπαφα τα έργα τέχνης,... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk