Βουλγαρία: Ενδιαφέρον της Deutsche Telekom για θυγατρική του ΟΤΕ

Ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο εξαγοράς της θυγατρικής του ΟΤΕ στη Βουλγαρία, της Globul, εξέφρασε την Πέμπτη η Deutsche Telekom διά στόματος του οικονομικού διευθυντή της, Τιμόθεου Χότγκες.

Ενδιαφέρον για το ενδεχόμενο εξαγοράς της θυγατρικής του ΟΤΕ στη Βουλγαρία, της Globul, εξέφρασε την Πέμπτη η Deutsche Telekom διά στόματος του οικονομικού διευθυντή της, Τιμόθεου Χότγκες.

Ο ΟΤΕ έχει αποφασίσει να πωλήσει τη βουλγαρική θυγατρική του, Globul, όπως και τη βουλγαρική θυγατρική της «Γερμανός» και έχει προσλάβει ως σύμβουλο τη Citigroup, που διενεργεί ήδη τον σχετικό οικονομικό έλεγχο.

Στο πλαίσιο της παρουσίασης των οικονομικών αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου της DT, ο κ. Χότγκες είπε ότι η γερμανική εταιρεία θα μπορούσε να είναι ο αγοραστής της Globul.

Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα β’ τριμήνου που ανακοίνωσε την Πέμπτη ο ΟΤΕ, οι πελάτες της Globul έφτασαν τα 4,4 εκατομμύρια στο τέλος του δεύτερου τριμήνου, καταγράφοντας ετήσια αύξηση άνω του 8%, ως αποτέλεσμα των πρωτοποριακών προτάσεων της εταιρείας για υπηρεσίες φωνής και δεδομένων, που προσέλκυσαν νέους πελάτες τόσο συμβολαίου όσο και καρτοκινητής.

Οι υπηρεσίες σταθερής τηλεφωνίας μέσω δικτύου κινητής της Globul σημείωσαν σημαντική άνοδο συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011, με τους πελάτες να ξεπερνούν τους 200.000 στο τέλος Ιουνίου, ενώ και οι πελάτες ευρυζωνικών υπηρεσιών δεδομένων ενισχύθηκαν περισσότερο από 50% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα έσοδα από υπηρεσίες κατέγραψαν οριακή πτώση της τάξης του 0,3% σε ετήσια βάση, παρά τον ισχυρό ανταγωνισμό στην αγορά των εταιρικών πελατών και τη μείωση της χρήσης πέραν του ελεύθερου χρόνου ομιλίας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk