Η 54χρονη Βρετανίδα τραγουδίστρια της κάντρι, Κέιτ Μπους, ο βρετανοκυπριακής καταγωγής και πρώην μέλος των «Wham» Τζορτζ Μάικλ, οι Spice Girls -που αναμένεται να επανασυνδεθούν ειδικά για την περίσταη-, το ροκ συγκρότημα «The Who», το συγκρότημα της χέβι μέταλ «Madness», οι θρυλικοί «Pet Shop Boys», ο τηλεοπτικός σταρ του βρετανικού σόου «΄Εχεις ταλέντο», Σάιμον Κόουελ, το ροκ συγκρότημα «Beady Eye» του Λιαμ Γκάλαχερ, ο τραγουδοποιός Εντ Σεράν αλλά και ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ θα είναι μερικοί μόνο από τους λαμπερούς Βρετανούς καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου 2012 που θα γίνει το βράδυ της Κυριακής 12 Αυγούστου.

«΄Εχω να σηκωθώ μια λογική ώρα για να πάω στην πρόβα…», έγραψε στο Twιtter του ο Τζορτζ Μάικλ επιβεβαιώνοντας τα όσα γράφηκαν περί της συμμετοχής του στην Τελετή Λήξης.

Ο Ντέιβιντ ΄Αρνολντ που υπογράφει την μουσική της Τελετής λήξης, ανέφερε στην εφημερίδα «The Telegraph» ότι η βραδιά θα αποτελέσει ένα από τα μεγαλύτερα after-πάρτι που έχουν γίνει ποτέ.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, έχει γράψει ένα αυθεντικό μουσικό θέμα για όλο το σόου, ενώ έχει συνεργαστεί στενά με τον creative director και χορογράφο Κιμ Γκέιβιν, καθώς επίσης και με την σκηνογράφο και σχεδιάστρια κοστουμιών Ες Ντέβλιν -η οποία έχει συνεργαστεί με αρκετές σούπερ-σταρ μεταξύ των οποίων η Lady Gaga και η Ριάνα.

Ο βρετανικός τύπος από το BBC έως τις ταμπλόιντς εφημερίδες κάνουν διαρκώς υποθέσεις για την ακριβή δομή της Τελετής και τα πρόσωπα που θα λάβουν μέρος σ’ αυτή. ΄Εχουν ακουστεί ακόμα ότι θα συμμετάσχουν ονόματα όπως αυτά της Αντέλ, του Πολ Γουέλερ, των Queen αλλά και των Rolling Stones, ενώ εμφανίσεις αναμένεται να κάνουν και λαμπερές κυρίες της πασαρέλας, ανάμεσά τους οι Κέιτ Μος και Ναόμι Κάμπελ .

Οι διοργανωτές, ωστόσο, δεν έχουν ανοίξει όλα τα χαρτιά τους…