Ρωσία: θρησκευτική σέχτα ζούσε κάτω από τη γη επί μία δεκαετία

Την ζωή των ηρώων της ταινίας «Underground» του σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα ζήλεψαν 70 μέλη μιας ισλαμιστικής σέχτας που ζούσαν για 10 χρόνια σε ένα υπόγειο καταφύγιο χωρίς θέρμανση ή φυσικό φως. Τα μέλη της σέχτας, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και 20 παιδιά, ζούσαν σε ένα υπόγειο στα περίχωρα της πόλης Καζάν της Ρωσίας, 800 χλμ. ανατολικά της Μόσχας. Πολλά από αυτά τα παιδιά είχαν γεννηθεί κάτω από τη Γη και δεν είχαν δει ποτέ το φως της ημέρας μέχρι που εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές την 1η Αυγούστου.

Την ζωή των ηρώων της ταινίας «Underground» του σκηνοθέτη Εμίρ Κουστουρίτσα ζήλεψαν 70 μέλη μιας ισλαμιστικής σέχτας που ζούσαν για 10 χρόνια σε ένα υπόγειο καταφύγιο χωρίς θέρμανση ή φυσικό φως.

Τα μέλη της σέχτας, ανάμεσα στα οποία συμπεριλαμβάνονται και 20 παιδιά, ζούσαν σε ένα υπόγειο στα περίχωρα της πόλης Καζάν της Ρωσίας, 800 χλμ. ανατολικά της Μόσχας. Πολλά από αυτά τα παιδιά είχαν γεννηθεί κάτω από τη Γη και δεν είχαν δει ποτέ το φως της ημέρας μέχρι που εντοπίστηκαν από τις αστυνομικές αρχές την 1η Αυγούστου.

Ιδρυτής της σέχτας είναι ένας 83χρονος, ο Φαϊζραχμάν Σατάροφ, ένας σουνίτης ιερωμένος κατά τη δεκαετία του 1970, o οποίος ανακήρυξε τον ίδιο προφήτη και το σπίτι του ανεξάρτητο ισλαμικό κράτος. Οι οπαδοί του, ανάμεσα τους ένα αγόρι 18 μηνών καθώς κι ένα 17χρονο κορίτσι που είναι έγκυος, αναγκάζονταν να διαβάζουν τα γραπτά του, ενώ στους περισσότερους δεν επιτρεπόταν να βγαίνουν από το οκταόροφο καταφύγιο που δημιούργησε στο υπόγειο ενός κτιρίου.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει συλλήψεις, όμως η ρωσική αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο κάποια από τα παιδιά να έχουν πέσει θύματα κακοποίησης. Ωστόσο, έχει ξεκινήσει έρευνα σχετικά με τη σέχτα και με ενδεχομένως παράνομες δραστηριότητές της, όπως το να μην επιτρέπει στα μέλη της να λαμβάνουν ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση!

Ρωσικό δικαστήριο θα αποφασίσει, εν ευθέτω χρόνω, αν τα παιδιά θα μπορέσουν να παραμείνουν με τους γονείς τους ή αν θα δοθούν σε ιδρύματα και ανάδοχους γονείς.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk