ΟΤΑ: Καταργούνται οι κενές οργανικές θέσεις μονίμων

Ανησυχία σε εργαζόμενους στους ΟΤΑ αλλά και σε φορείς – Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου – που έχουν συστήσει προκάλεσε η υπογραφή από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη των κοινών υπουργικών αποφάσεων για την τροποποίηση των Οργανισμών τους, προκειμένου να καταργηθεί η πλειονότητα των οργανικών θέσεων που παραμένουν κενές.

Ανησυχία σε εργαζόμενους στους ΟΤΑ αλλά και σε φορείς – Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου – που έχουν συστήσει προκάλεσε η υπογραφή από τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη των κοινών υπουργικών αποφάσεων για την τροποποίηση των Οργανισμών τους, προκειμένου να καταργηθεί η πλειονότητα των οργανικών θέσεων που παραμένουν κενές. Με την ίδια ρύθμιση διατηρείται ένας αριθμός κενών οργανικών θέσεων, οι οποίες κρίθηκαν απαραίτητες για την λειτουργία των σχετικών υπηρεσιών, ασχέτως αν σε αυτή τη φάση δεν προβλέπονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για τη συμπλήρωσή τους.

Πρόκειται συνολικά για 54 σχέδια Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων για την κατάργηση/διατήρηση κενών οργανικών θέσεων μόνιμου προσωπικού σε ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού και στα ΝΠΔΔ αυτών, τα οποία αφορούν αλλαγές στους Οργανισμούς 1 Περιφέρειας, 24 δήμων και 26 ΝΠΔΔ. Από τις κενές οργανικές θέσεις αυτών των φορέων το 63,4% καταργείται και θα διατηρηθεί μόνον το 36,6%, δηλαδή περίπου 1 στις 3.

Οι καταργούμενες θέσεις, στις οποίες ούτως ή άλλως ουδέποτε είχαν τοποθετεί υπάλληλοι, σε μεγάλο βαθμό αφορούν αλληλοεπικαλύψεις ή λειτουργίες που κατέστησαν περιττές οι αλλαγές που επέφεραν στον καταμερισμό των αναγκών μεταρρυθμίσεις, όπως ο «Καλλικράτης» για τους δήμους, η αντικατάσταση των Νομαρχιών από τις Περιφέρειες, αλλά και οι συγχωνεύσεις διαφόρων οργανισμών, κέντρων και κάθε είδους Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου των ΟΤΑ.

Εξάλλου, ο κ. Στυλιανίδης υπέγραψε αποφάσεις επιχορηγήσεων στο πλαίσιο του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του 2012 για έργα του επιχειρησιακού προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Οι επιχορηγήσεις αφορούν:
Την «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης στην ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης» για ποσό ύψους 348.432,00 ευρώ.
Την «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης στην ΤΕΔΚ Ν. Έβρου» για ποσό ύψους 178.704,07 ευρώ.
Την «Ανάπτυξη Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης στην ΤΕΔΚ Ν. Ημαθίας» για ποσό ύψους 139.385,90 ευρώ.
Την «Ανάπτυξη Ασύρματου Ευρυζωνικού Δικτύου Τοπικής Πρόσβασης στο Νομό Ιωαννίνων» για ποσό ύψους 136.052,34 ευρώ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Πολιτική
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk