Σύσκεψη Σαμαρά-Στουρνάρα: Οχι περικοπές σε επιδόματα και συντάξεις

Πρώτος εξήλθε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι η συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας παραμένει στα 5 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια δεν θα αναζητηθούν επιπλέον περικοπές από επιδόματα και συντάξεις.

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Πρώτος εξήλθε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι η συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας παραμένει στα 5 δισ. ευρώ. Με άλλα λόγια δεν θα αναζητηθούν επιπλέον περικοπές από επιδόματα και συντάξεις. Με άλλα λόγια δεν θα αναζητηθούν επιπλέον περικοπές από επιδόματα και συντάξεις.

Ο πρωθυπουργός, αποχωρώντας, ερωτηθείς για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας και για το εάν υπάρχει ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο, είπε: «Κοιτάξαμε το πανόραμα των εναλλακτικών. Τα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών συνεχίζουν τη δουλειά τους».

Στο επίκεντρο της σύσκεψης ήταν τα μέτρα των 4 δισ. ευρώ που υπολείπονται για να συμπληρωθεί το πακέτο των 11,5 δισεκατομμυρίων που πρέπει να βρει το οικονομικό επιτελείο ώστε να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις έναντι της τρόικα.

Νωρίτερα, ο κ. Σαμαράς δήλωσε ότι αναζητούνται οι πιο αποτελεσματικές περικοπές για το έλλειμμα και οι λιγότερο οδυνηροί τρόποι για την κοινωνία. Ο πρωθυπουργός όρισε ως «αντίπαλο» την ανεργία και είπε ότι στην κυβέρνηση ψάχνουν τα πάντα, δεν θα επιστρέψουν όμως σε λύσεις που είχαν αποτύχει στο παρελθόν.

Υπενθυμίζεται ότι στη διάρκεια της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση, την Τρίτη, προέκυψε διαφωνία από το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ αναφορικά με το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας.

Πάντως, το ενδεχόμενο εφαρμογής της άφησε ανοιχτό με σημερινές δηλώσεις του στη ΝΕΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίγκολου.

«Υπήρξε το θέμα, συζητήθηκε το θέμα της εργασιακής εφεδρείας, εδώ θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είναι ένα από τα ενδεχόμενα που μπορεί να εξεταστούν και να συζητηθούν στο πλαίσιο της προσπάθειας για την εξασφάλιση των 11,5 δισ. ευρώ» είπε ο κ. Κεδίκογλου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk