Ελπίδες ανάκαμψης στον τουρισμό

Ελπίδες για να περιορίσουν τις ζημιές τους οι τουριστικές επιχειρήσεις αφήνουν τα στοιχεία για τις αφίξεις – αεροπορικώς – ξένων τουριστών το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου που ανήλθαν σε 6.336.370

Ελπίδες για να περιορίσουν τις ζημιές τους οι τουριστικές επιχειρήσεις αφήνουν τα στοιχεία για τις αφίξεις – αεροπορικώς – ξένων τουριστών το επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου που ανήλθαν σε 6.336.370.

Οπως ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), οι απώλειες του επταμήνου έχουν περιοριστεί στο 3,7% καθώς μετά την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, που πέρασε εφέτος ο ελληνικός τουρισμός μέχρι τα μέσα Ιουνίου, παρατηρείται ανάκαμψη.
Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία των διεθνών τουριστικών αφίξεων στα κυριότερα αεροδρόμια της χώρας, οι απώλειες το επτάμηνο του 2012 σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα κατά το οποίο είχαν έρθει 6.584.319 τουρίστες περιορίστηκαν στο 3,77%.
Πάντως για την Αθήνα οι απώλειες είναι μεγαλύτερες καθώς φέτος έχουν φθάσει μέχρι στιγμής 240.000 λιγότεροι τουρίστες σε σχέση με πέρυσι. Αντιθέτως «ανεβαίνει» η Θεσσαλονίκη (με προορισμό τη Χαλκιδική) ενώ ανέκαμψαν η Κέρκυρα και η Κεφαλονιά. Ο ΣΕΤΕ θεωρεί ότι «η θετική αυτή εξέλιξη αποδεικνύει την ανθεκτικότητα του ελληνικού τουρισμού» και πως ο στόχος των 16 εκατ. διεθνών αφίξεων για το 2012 (που σημαίνει μείωση περίπου 3% σε σχέση με το 2011) είναι εφικτός.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Οικονομία
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk