Ηλ. Ηλιόπουλος: «Προχωρούν στο ξεπούλημα την εκποίηση του δημόσιου. Θα αντιδράσουμε με κινητοποιήσεις»

Την Τετάρτη 8/8/2012 ο Γενικός Γραμματέας της ΑΔΕΔΥ μίλησε στην εκπομπή «Πρωινές Διαδρομές» και στον Σωτήρη Ξενάκη (καθημερινά 07:00-09:00) για την εφεδρεία στο δημόσιο

Για την εφεδρεία στο δημόσιο{{{ moto }}}

Καταρχήν θα πρέπει οι κύριοι της πολιτικής να ρίξουν μια ματιά στις υπηρεσίες κι αν αυτές παρέχουν αυτά που χρειάζεται η ελληνική κοινωνία κι οι έλληνες πολίτες. Οι υπηρεσίες δεν μπορούν να λειτουργήσουν γιατί δεν έχουν προσωπικό. Οι υπηρεσίες έχουν τεράστια προβλήματα γιατί είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες οι νοσηλευτές, οι γιατροί και πολλοί άλλοι εργαζόμενοι. Μια σειρά από ατέλειωτα προβλήματα εξαιτίας όλης αυτής της πολιτικής που σχέδιο έχει να αποδυναμώσει όλες τις δημόσιες υπηρεσίες για να δημιουργηθούν άλλες προϋποθέσεις, γι’ άλλους λόγους. Προχωρούν σε εκποίηση, δηλαδή, δημόσιων υπηρεσιών. Για να το πω καθαρά στο ξεπούλημα του δημοσίου.

Να θυμίσω και στη Νέα Δημοκρατία και σε μας, γιατί εγώ είμαι και Πρόεδρος της ΔΑΚΕ, ο κ Σαμαράς είχε διαβεβαιώσει ότι δεν υπάρχει λόγος να γίνουν απολύσεις. Γιατί, πλέον, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι υπαλλήλων έχει αποχωρήσει. Να θυμίσω ότι το 2010 έφυγαν πάνω από εκατό χιλιάδες εργαζόμενοι στο δημόσιο, άλλες ενενήντα χιλιάδες περίπου το 2011, εφαρμόστηκε ένα πρόγραμμα το οποίο τρομοκράτησε πολύ κόσμο προκειμένου να ευτελιστούν και να περιμένουν εκεί στην αναμονή πότε θα μπορέσουν να φύγουν με ολοκληρωμένη σύνταξη. Επομένως έφυγε πολύ μεγάλος αριθμός – μίλαγαν για 10% με 15% – τελικά είναι 30%. Αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα οι υπηρεσίες.

Ο κ Βενιζέλος σε δημόσια δήλωσή του, όταν τον επισκεφτήκαμε προεκλογικά, το είπε και χθες ότι, δεν υπάρχει λόγος να απολυθεί κανένας από τους δημοσίους υπαλλήλους. Οι Δημόσιοι υπάλληλοι χρειάζονται γιατί οι υπηρεσίες πρέπει να λειτουργήσουν. Ο κ Κουβέλης ήταν καθαρά στις μη απολύσεις και στην υποστήριξη των δημοσίων υπηρεσιών.{{{ audio1 }}}

Κατεβάστε το ηχητικό εδώ

Αναρωτιέται κανείς, αν πράγματι, υπάρχει ελληνική κυβέρνηση η αποφασίζουν οι κύριοι της τρόικας η εξυπηρετούνται συμφέροντα όλων αυτών των αρπαχτικών που θέλουν να έρθουν στην πατρίδα μας και να πάρουν ακόμα και τις υπηρεσίες εκείνες που χρειάζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η κοινωνία, όπως είναι η υγεία, η παιδεία η καθαριότητα η ασφάλεια η περίθαλψη. Υπηρεσίες τις οποίες δεν μπορεί να αντικαταστήσει κανένας ιδιώτης. Πάμε κατευθείαν να εξυπηρετήσουμε άλλους σκοπούς. Είναι μία σχεδιασμένη επίθεση εναντίον των υπηρεσιών του κράτους που έχουν άμεσο αντίκρισμα προσφοράς υπηρεσιών προς τους πολίτες οι οποίοι πληρώνουν στο κάτω – κάτω.

Θα αντιδράσετε με κινητοποιήσεις;

Προφανώς. Δεν είναι κατανοητό. Δεν αφορά τους εργαζόμενους μόνο. Γιατί πολλές φορές λένε κινητοποιούνται οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες γιατί θέλουν να προασπίσουν τη δουλεία τους. Δικαίωμά τους να το κάνουν αυτό, αλλά από κει και πέρα εμείς λεμε στη κοινωνία συνολικά. Ελάτε να δείτε ποίες θα είναι οι συνέπειες των υπηρεσιών που θα έχετε σε λίγο. Θα πηγαίνετε στον ιδιώτη και θα σας λέει πληρώστε αλλιώς δεν θα σας παρέχω καμία υπηρεσία. Και μιλάμε για κεντρικές υπηρεσίες, για βασικές υπηρεσίες που αφορούν τη ζωή, την υγεία, τη μόρφωση του λαού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Αφιερώματα
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk