Ουγκάντα: Περιορίστηκαν τα κρούσματα του ιού Εμπολα

Το ξέσπασμα του ιού Εμπολα στην Ουγκάντα, από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι, έχει αναχαιτιστεί, δήλωσε στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Το ξέσπασμα του ιού Εμπολα στην Ουγκάντα, από το οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 16 άνθρωποι, έχει αναχαιτιστεί, δήλωσε στέλεχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η εκδήλωση του ξεσπάσματος άρχισε στην δυτική περιφέρεια Κιμπάλε τον Ιούλιο.

Περίπου 300 άνθρωποι, που βρίσκονταν σε επαφή με όσους προσβλήθηκαν, αναμένεται να συνεχίσουν να τελούν υπό παρακολούθηση.

«Τα κρούσματα είναι τώρα περιορισμένα μόνο στην Κιμπάλε. Το ξέσπασμα του Εμπολα είναι τώρα υπό έλεγχο. Αλλά υπάρχει ανάγκη να συνεχιστεί η παρακολούθηση των περιπτώσεων των ανθρώπων που ήλθαν σε επαφή με όσους είχαν προσβληθεί. Η παρακολούθηση πρέπει να ενταθεί σε αυτές τις περιπτώσεις διότι μπορούμε να είμαστε βέβαιοι πως είναι ασφαλείς μόνο μετά από 21 ημέρες», ανέφερε ο Σόλομον Φισέχα, υποδιευθυντής του γραφείου του ΠΟΥ στην Ουγκάντα, σε δηλώσεις του στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Το ξέσπασμα ανάγκασε τις Αρχές να κλείσουν εκατοντάδες σχολεία, ενώ στις χειρότερα πληγείσες περιοχές απαγορεύτηκαν ακόμα και οι κοινωνικές συναναστροφές και οι δημόσιες συναθροίσεις.

Αυτό είναι το τέταρτο ξέσπασμα του Εμπολα στη χώρα από το 2000, όταν είχε στοιχίσει τη ζωή σε 224 ανθρώπους.

Περίπου 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε χωριά κατά μήκος των συνόρων με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό το 2008, ενώ ένα απομονωμένο θανατηφόρο κρούσμα είχε καταγραφεί πέρυσι.

Ο Εμπολα, για τον οποίο δεν υπάρχει γνωστή θεραπεία, είναι ιδιαίτερα μολυσματικός και τα συμπτώματα περιλαμβάνουν εμετούς, διάρροια, εξωτερική και εσωτερική αιμορραγία και πολύ υψηλό πυρετό.

Είχε εντοπιστεί το 1976 στην ΛΔ Κονγκό, κοντά στον ποταμό Εμπολα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk