Ο Ζοζέ Μποβέ ζητά να πυροβολούνται οι λύκοι στη Γαλλία

Ανω κάτω έχει κάνει τους Πράσινους της Γαλλίας ο Ζοζέ Μποβέ, από τους πιο γνωστούς «ήρωες» του οικολογικού κινήματος, με αφορμή την επιστροφή των λύκων σε ορεινές περιοχές της νότιας Γαλλίας, μετά από 90ετή απουσία τους. Την έκπληξη όλων προκαλεί η προτροπή του Πράσινου ευρωβουλευτή να πυροβολούνται οι λύκοι που έκαναν την επανεμφάνιση τους στην περιοχή της Λοζέρ στη νότια Ωβέρνη, μιας περιοχής με έντονα κτηνοτροφική δραστηριότητα και τόπο καταγωγής του τυριού ροκφόρ.

Ανω κάτω έχει κάνει τους Πράσινους της Γαλλίας ο Ζοζέ Μποβέ, από τους πιο γνωστούς «ήρωες» του οικολογικού κινήματος, με αφορμή την επιστροφή των λύκων σε ορεινές περιοχές της νότιας Γαλλίας, μετά από 90ετή απουσία τους.

Την έκπληξη όλων προκαλεί η προτροπή του Πράσινου ευρωβουλευτή να πυροβολούνται οι λύκοι που έκαναν την επανεμφάνιση τους στην περιοχή της Λοζέρ στη νότια Ωβέρνη, μιας περιοχής με έντονα κτηνοτροφική δραστηριότητα και τόπο καταγωγής του τυριού ροκφόρ.

«Οι λύκοι πρέπει να πυροβολούνται. Η προστασία των μικροκτηνοτρόφων προέχει. Εμείς οι οικολόγοι πρέπει να σταματήσουμε τις αντικρουόμενες εξαγγελίες.. δε γίνεται να καταδικάζουμε την ερήμωση της υπαίθρου, και ταυτόχρονα, να μην επιτρέπουμε στους αγρότες να βγάλουν το ψωμί τους» δήλωσε ο Γάλλος ακτιβιστής.

Ο 59χρονος ευρωβουλευτής, ο «σύγχρονος Αστερίξ», διάσημος για τη σθεναρή του αντίσταση έναντι της παγκοσμιοποίησης αλλά και την οικολογική του δράση, έγινε παγκοσμίως γνωστός το 1999 όταν, εις ένδειξη διαμαρτυρίας, εισέβαλε με μπουλντόζα σε υπό κατασκευή εστιατόριο της αμερικανικής εταιρείας Mac Donald’ s.

Εξέτισε ποινή τριών μηνών για τη συγκεκριμένη πράξη αντίστασης ενώ μία δεκαετία πριν είχε καταδικαστεί σε οχτάμηνη φυλάκιση με αναστολή για την καταστροφή γενετικά μεταλλαγμένων καλλιεργειών.

Βάσει νόμου, που ψηφίστηκε το 2004, εξουσιοδοτημένοι να πυροβολούν τους λύκους είναι μονάχα οι ελεύθεροι σκοπευτές ή και βοσκοί, οι οποίοι όμως θα έχουν περάσει από σχετική εκπαίδευση, αλλά και πάλι μόνο αν συντρέχει κίνδυνος για το κοπάδι τους.

Πληθυσμοί λύκων που ξεκίνησαν από την όμορη Ιταλία, υπολογίζεται ότι επανεγκαταστάθηκαν στις Γαλλικές Άλπεις το 1993. Από τότε έχουν πολλαπλασιαστεί, αγγίζοντας πλέον τους 200, χωρισμένους σε περίπου 20 αγέλες. Κάποιοι ειδικοί να προβλέπουν ότι ως το 2020 θα έχουν επεκταθεί μέχρι τις μεγάλες δασικές εκτάσεις στα νότια του Παρισιού.
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κόσμος
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk